Jedna žena na pakiranju slanine pronašla je jednostavan recept za carbonaru koji ju je oduševio svojim nevjerojatnim okusom. Uz to što je bio iznimno ukusan, ovaj recept je i jeftin, što ju je dodatno oduševilo kod njega, prenosi Daily Mail.
Liz je na svom Facebook profilu objavila kako je otkrila odličan recept te objavila fotografiju svog jela. “Trebalo mi je samo 25 minuta, od hladne vode pa sve do vrućeg jela sa štednjaka”, napisala je u svojoj objavi. Uz to objavila je i fotografiju ovog jednostavnog recepta.
Sastojci:
1 režanj češnjaka
500 grama tjestenine (najbolja ja fettuccini)
250 grama narezane slanine
2 jaja
5 komada mladog luka
¾ vrhnja za kuhanje
parmezan
peršin
Upute:
Stavite tjesteninu kuhati kao i inače. Dok se ona kuha, u jednoj tavi zagrijte slaninu na 2 do 3 minute pa dodajte narezani mladi luk i češnjak te zagrijavajte još dvije minute.
U jednoj posudi lagano umutite jaja i vrhnje za kuhanje, začinite soli i paprom te dodajte parmezan. Sve dobro pomiješajte.
Procijedite tjesteninu i vratite je na vruću tavu. Dodajte smjesu od jaja i peršin te dobro pomiješajte.
Poslužite i uživajte u jelu.
Dariju multipla skleroza nije spriječila da prehoda hodočašće od 600 km:
svatko tko zna išta o kuhanju zna da vrhnje jednostavno ne spada u carbonaru, bar ne talijansku originalnu. Mladi luk u Carbonari? Prvi put čujem za tu ideju.