Sastojci (Za 4 osobe):
12 inćuna, 2 žlice ulja, 1 češanj češnjaka, 1 žlica sjemena komorača, sol, papar, 1 dl bijelog vina, 2 glavice zelene salate endivije, maslinovo ulje, aceto balsamico
Priprema:
Očistite inćune, odstranite utorbu i dobro operite. U tavici zagrijte dvije žlice ulja i na njemu popržite nasjeckani češanj češnjaka, dodajte inćune i žlicu sjemena komorača, pa posolite, popaprite i prelijte bijelim vinom. Ostavite da se peče pet-šest minuta na jakoj vatri.
Pažljivo okrenite svaki inćun da se ravnomjerno poprži s obje strane. Izrežite obje glavice endivije (možete dodati i komorač), začinite maslinovim uljem, solju i acetom balsamicom, pa rasporedite na tanjure za služenje. Preko salate posložite pržene inćune, prelijte sokom od pečenja, posipajte mljevenim paprom i poslužite.
>>Moguća u svim varijacama, ali klasik je klasik. Ovo je recept za pitu sa sirom
aceto balsamico ----------------------------------- ahahaaaaaaa, kad kradete recepte barem nadjite da vam neko ovo prevete/ ili ovako govoru dudek I regica, ahahaaaaaa