Pokušajte!

Omiljeno jelo: Savjeti za kuhanje najukusnije tjestenine!

Foto: shutterstock
Omiljeno jelo: Savjeti za kuhanje najukusnije tjestenine!
07.01.2020.
u 09:30
Savjeti za najukusniju tjesteninu koji ne oduzimaju vrijeme.
Pogledaj originalni članak

Svima je najlakše skuhati tjesteninu, no postoji nekoliko trikova da vam tjestenina ispadne još bolja i ukusnija.

Uvijek je bitno birati odgovarajuću vrstu tjestenine, to jest točan oblik tjestenine. Postoji razlog zašto tjestenina dolazi u toliko različitih vrsta – svaka ima svoju funkciju.

Ako ćete tjesteninu nakon kuhanja još peći u pećnici, nemojte skuhati tjesteninu do kraja. Ako sasvim skuhate tjesteninu i onda je stavite u pećnicu, prekuhat će vam se i neće biti ukusna.

Još jedna važna stvar kod kuhanja tjestenine jest dodavanje soli. Kada voda zakipi, tada treba začiniti tjesteninu, a da biste to napravili savršeno, upotrijebite veću količinu soli. Čak iako stavite previše soli, velik dio otići će s vodom koju ćete izliti. 

Sačuvajte dio vode od kuhanja tjestenine. Ona vam može pomoći pri razrjeđivanju umaka. 

Pogledajte koliko ovaj gospodin zna o kestenima:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.