službeno objašnjenje

Otkrivena McDonald'sova tajna "trajnih" hamburgera

Foto: AFP
Otkrivena McDonald'sova tajna "trajnih" hamburgera
03.10.2012.
u 13:07
Priznali su da njihova hrana ipak u određenim uvjetima trune, a netruljenje objašnjavaju isušivanjem proizvoda pri pečenju
Pogledaj originalni članak

Mnogi su pokušali objasniti zašto se hamburgeri iz popularnog lanca brze hrane ne kvare, a na inzistiranje jednog Kanađanina uprava McDonald'sa objelodanila je  službeni odgovor.

– Mikrobi koji uzrokuju truljenje slični su nama, odnosno i oni trebaju vodu, nutrijente, toplinu i vrijeme za rast i razvoj. Ako ne postoji jedan ili više spomenutih elemenata, tada mikrobi ne mogu rasti i uzrokovati truljenje.

Hamburgeri, smatraju, gube vodu u procesu pečenja, baš kao i peciva pa objašnjavaju da cijeli hamburger ostaje bez vode, što onemogućuje započinjanje procesa truljenja.

– Kada ih, primjerice, ostavite otvorene u prostoriji, oni i dalje gube vodu. Stoga, u nedostatku vlage, hamburger se jednostavno isuši i ne istrune – piše u priopćenju na službenim stranicama McDonald'sa, a prenosi Business Insider.

Da se hamburger može pokvariti jedino u zatvorenoj plastičnoj foliji, mnogi pak znanstvenici osporavaju i tvrde da su njihove namirnice vjerojatno prepune aditiva i kojekakvih drugih supstancija što produljuje rok trajanja, a zasigurno nisu dobre za zdravlje.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

HR
Hrnkas
18:22 03.10.2012.

Znanstvenici koji u tvrdnjama koriste rijeci kao "vjerojatno"

HR
Hrnkas
18:22 03.10.2012.

Znanstvenici koji u tvrdnjama koriste rijeci kao "vjerojatno" i "zasigurno" nisu naucnici.