Svaki zalogaj vrijedi truda

Ovi bavarski pereci izgledaju tako primamljivo da vam neće biti problem zasukati rukave i primiti se posla!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Ovi bavarski pereci izgledaju tako primamljivo da vam neće biti problem zasukati rukave i primiti se posla!
02.06.2022.
u 09:44
Znamo da su vrućina zavladale i da smo u onom dobu godine kad se broji svaki zalogaj koji pojedemo, ali mi ne možemo odoljeti da ne razvučemo malo tijesta. Jučer smo se zabavili s ovim bavarskim perecima koji iziskuju malo više vremena za pripremu, ali zato svaki zalogaj vrijedi tog truda.
Pogledaj originalni članak

Ako tražite zabavnu hranu s perecima nećete pogriješiti - svakome se odmah ozari lice kad ih ugleda, a rijetki su oni koji neće poželjeti zagristi u fini, izvana hrskavi, a iznutra mekani perec. Sad imamo recept s kojim uspijevaju svaki put i baš su onakvi kakvi trebaju biti. Pronašli smo ga, naravno, na blogu MyTastyPot!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Bavarski pereci

Sastojci:

350 ml tople vode

3 žlice šećera

1 žlica soli

1 vrećica suhog kvasca

600 g brašna tip 500

6 žlica ulja, može 3 žlice suncokretova i 3 žlice maslinova ulja

1-2 žlice ulja, za podmazivanje posude s tijestom 

soda bikarbona

1 jaje

2 šake krupne morske soli

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Priprema:

U toplu vodu sipajte šećer i sol, promiješajte, a zatim dodajte kvasac. Ponovo dobro sve promiješajte i ostavite da odstoji nekih 5 minuta. Brašno prosijte i sjedinite s prethodnom mješavinom, dodajte ulje i sve opet lagano sjedinite i umiješajte. Posudu i tijesto nauljite i ostavite da raste oko 1-1,5 sat. Kad se tijesto diglo podijelite ga na 8 jednakih dijelova. Svaki dio rukama rastanjite da budu što tanji, pa formirajte oblik pereca. U kipuću vodu naspite vrećicu sode bikarbone i stavite perece da se kuhaju, jedan po jedan, minutu-dvije sa svake strane. Skuhane perece odložite na papir za pečenje, premažite umućenim jajetom i obilato pospite morskom solju. Perece pecite 15 minuta na 230 stupnjeva, a možete ih poslužiti i tople i hladne. Na kraju ih premažite uljem zbog sjaja.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.