korisno

Ovo su kuhinjski trikovi zbog kojih ćete žaliti da ih niste znali prije

Foto: Ilustracija/ Borna Filic/PIXSELL
Foto: Youtube
luk
Foto: Thinkstock
Keksići
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
kruh
Foto: Thinkstock
crveni luk
Foto: Thinkstock
Slanina
Foto: Thinkstock
Češnjak
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
kukuruz
Foto: Thinkstock
sladoled
Foto: Thinkstock
Bobice grožđa
Foto: Thinkstock
Proslava rođendana
Foto: Thinkstock
Palačinke
Foto: Thinkstock
krumpirići
Foto: Thinkstock
maslac
Foto: Thinkstock
Začini
Foto: Thinkstock
Jagode s čokoladom
Foto: Thinkstock
Jagode s čokoladom
Foto: Thinkstock
kruh
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
šećer
Foto: Shutterstock
limun
Foto: Pixabay
Foto: Thinkstock
16.06.2018.
u 08:08
Domaći keksići ostat će dulje svježi ako ih čuvate u vrećici u koju ste ubacili i komad kruha.
Pogledaj originalni članak

Banane će dulje trajati, i do pet dana, ako zamotate vrhove banana u plastičnu foliju

Rezanje luka bit će bez suza ako ga režete direktno ispod upaljene nape. 

Domaći keksići ostat će dulje svježi ako ih čuvate u vrećici u koju ste ubacili i komad kruha. 

Domaći kruh bit će mekši ako ga toplog zamotate u foliju i pustite da se tako ohladi

Guljenje luka bez suza osigurat ćete tako da žvačete gumu za žvakanje pritom. 

Hrsakvu pečenu, a ne presušenu slaninu, dobit ćete ako je pečete u pekaču za vafle, dvije minute sa svake strane. 

Češnjak ćete najlakše oguliti tako da ga režnjeve stavite u plitki lonac i poklopite i dobro protresete. 

Kukuruz ćete najlakše očistiti od svile tako da ga cijelog stavite u mikrovalnu na četiri minute, zatim odsjećete vrh i svila će se lako skidati s klipa.

Ako radite sladoled od vanilije dodajte mu soli koja će ga učiniti kremastijim, a malo maslinova ulja istaknut će okus vanilije. 

Umjesto leda u vino dodajte zamrznute bobice grožđa. Tako ćete spriječiti da se vino razrijedi, a rashladit ćete ga. 

Tortu ćete najlakše razrezati ako se poslužite zubnim koncem, a ne nožem. 

Brze i uvijek ukusne palačinke napravit ćete smjesom od dvije banane, dva jaja i  malo praška za pecivo i dodatka cimeta po želji. 

Narezani krumpirići neće potamnjeti ako ih stavite u hladnu vodu i čuvate u hladnjaku do pečenja. 

Kako biste što prije dobili maslac sobne temperature naribajte ga kao sir u zdjelu. 

Svježe začine zamrznite u kalupe za led u maslinovu ulju i imat ćete ih spremne i svježe za pripremu hrane. 

Jagode s čokoladom možete napraviti na isti način. Otopljenu čokoladu ulijte u kalupe za led i na vrh stavite jagodu i zamrznite. 

Male balone napušite i umočite ih u otopljenu čokoladu. Kada se ohladi i stvrdne, uklonite balone i dobit ćete male košarice od čokolade koje možete puniti po želji. 

Stari, suhi kruh ponovno će postati mekan ako ga zamotate u čistu kuhinjsku krpu i ugrijete u mikrovalnoj. 

Ljusku kuhanih jaja lakše ćete oguliti ako u ključalu vodu dok se jaja kuhaju, dodate malo octa. 

Ako vam se zgrudao šećer u posudi, dodajte komade bijelog kruha koji će na sebe povući vlagu i otpustiti zrnca šećera

Kako biste dobili više limunova soka, stavite limun u mikrovalnu nanajveću temperaturu 10-15 sekundi. To će biti dovoljno da se sok oslobodi.

Ako nemate dovoljno vremena da meso dovoljno odleži u marinadi, dodajte joj crno vino koje će brže prodrijeti u meso i ubrzati postupak. 

Ako nemate vremena niti mjesta u hladnjaku za ohladiti pića, boce pića stavite u kante s vodom u koju ste dodali sol jer će sol spustiti temperaturu vode i brže je ohladiti. 

 

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

DU
Deleted user
09:48 16.06.2018.

glupi članci autora koji prodaju "pamet". u kini iz zovu Tu Pan.

Avatar sindarela
sindarela
08:25 16.06.2018.

Ovo sa kruhom je strava staviš vruć kruh u kesicu i onda umjesto kruha imaš osjećaj da jedeš spužvu

NE
Nepoželjna
19:24 16.06.2018.

Ahhh...što bi mi da nema Večernjeg..