Banane će dulje trajati, i do pet dana, ako zamotate vrhove banana u plastičnu foliju
Rezanje luka bit će bez suza ako ga režete direktno ispod upaljene nape.
Domaći keksići ostat će dulje svježi ako ih čuvate u vrećici u koju ste ubacili i komad kruha.
Domaći kruh bit će mekši ako ga toplog zamotate u foliju i pustite da se tako ohladi
Guljenje luka bez suza osigurat ćete tako da žvačete gumu za žvakanje pritom.
Hrsakvu pečenu, a ne presušenu slaninu, dobit ćete ako je pečete u pekaču za vafle, dvije minute sa svake strane.
Češnjak ćete najlakše oguliti tako da ga režnjeve stavite u plitki lonac i poklopite i dobro protresete.
Kukuruz ćete najlakše očistiti od svile tako da ga cijelog stavite u mikrovalnu na četiri minute, zatim odsjećete vrh i svila će se lako skidati s klipa.
Ako radite sladoled od vanilije dodajte mu soli koja će ga učiniti kremastijim, a malo maslinova ulja istaknut će okus vanilije.
Umjesto leda u vino dodajte zamrznute bobice grožđa. Tako ćete spriječiti da se vino razrijedi, a rashladit ćete ga.
Tortu ćete najlakše razrezati ako se poslužite zubnim koncem, a ne nožem.
Brze i uvijek ukusne palačinke napravit ćete smjesom od dvije banane, dva jaja i malo praška za pecivo i dodatka cimeta po želji.
Narezani krumpirići neće potamnjeti ako ih stavite u hladnu vodu i čuvate u hladnjaku do pečenja.
Kako biste što prije dobili maslac sobne temperature naribajte ga kao sir u zdjelu.
Svježe začine zamrznite u kalupe za led u maslinovu ulju i imat ćete ih spremne i svježe za pripremu hrane.
Jagode s čokoladom možete napraviti na isti način. Otopljenu čokoladu ulijte u kalupe za led i na vrh stavite jagodu i zamrznite.
Male balone napušite i umočite ih u otopljenu čokoladu. Kada se ohladi i stvrdne, uklonite balone i dobit ćete male košarice od čokolade koje možete puniti po želji.
Stari, suhi kruh ponovno će postati mekan ako ga zamotate u čistu kuhinjsku krpu i ugrijete u mikrovalnoj.
Ljusku kuhanih jaja lakše ćete oguliti ako u ključalu vodu dok se jaja kuhaju, dodate malo octa.
Ako vam se zgrudao šećer u posudi, dodajte komade bijelog kruha koji će na sebe povući vlagu i otpustiti zrnca šećera
Kako biste dobili više limunova soka, stavite limun u mikrovalnu nanajveću temperaturu 10-15 sekundi. To će biti dovoljno da se sok oslobodi.
Ako nemate dovoljno vremena da meso dovoljno odleži u marinadi, dodajte joj crno vino koje će brže prodrijeti u meso i ubrzati postupak.
Ako nemate vremena niti mjesta u hladnjaku za ohladiti pića, boce pića stavite u kante s vodom u koju ste dodali sol jer će sol spustiti temperaturu vode i brže je ohladiti.
glupi članci autora koji prodaju "pamet". u kini iz zovu Tu Pan.