Pljeskavice, roštiljke, ćevapi, piletina, tikvice...
Mogli bismo reći da su to uobičajene namirnice koje će se naći na svačijem roštilju. A onda kada ljeto ostane iza nas, sa sjetom se prisjećamo odličnih provoda s društvom ili članovima obitelji okupljenima oko roštilja uz hladno pivo.
Osim mesa, na vruće rešetke roštilja mogu ići i mnoge druge namirnice, a koje vam vjerojatno nisu ni pale na pamet. Iskoristite još poneki sunčan dan prije hladnih, zimskih dana.
– Pačja prsa mogu biti pravo iznenađenje za okupljeno društvo. "Bacite" ih na roštilj, a poslužite ih uz vaš omiljeni umak.
– Morske plodove naredajte na štapić i složite ražnjiće uz omiljene komade povrća.
– Mahune će vas iznenaditi svojom kremastom teksturom iznutra i hrskavom koricom izvana. Prelijte ih dresingom napravljenim od maslinova ulja, limunova soka, ružmarina i parmezana.
– Kamenice...Iako se serviraju svježe uz dodatak limunova soka, možete ih i baciti na roštilj.
– Patlidžan nije tako neuobičajen izbor za roštilj. Ipak, moramo podsjetiti i na njega....
– Artičoke... Bacite "srca" na roštilj i pečena prelijte limunovim sokom i maslinovim uljem.
– Pogačice ili tortilje
Za desert Flambiranu bananu. ............... Stavite bananu na rostilj, okrenite je koji puta, kad kora na jednom mjestu dobro pukne maknite je s rostilja, odklopite koru i polijte konjakom ili wiskijem pa zapalite. Sad vam jos samo treba zlicica za desert. Ako imate uz to sladoleda - mmmmmmm.