Prikladni desert

Ovog Uskrsa isprobajte zdraviju slasticu: Tart u obliku jaja sa svježim voćem

Foto: Instagram/Thepetititecook
Ovog Uskrsa isprobajte zdraviju slasticu: Tart u obliku jaja sa svježim voćem
30.03.2021.
u 06:52
Na prhko se tijest dodaje krema od mascarpone sira s malo šećera i koricom naranče, a na vrh ide' šareni miks' od nasjeckanog voća
Pogledaj originalni članak

Desert koji će uljepšati svaki uskršnji stol osmislila je autorica bloga Petite i popularnih kuharica 'The Petite Cook' i '20 Minute Italian' Andrea Soranidis, inače i kreatorica popularnih recepata poput recepta za 'magičnu čokoladnu tortu i za slane kolačiće sa samo tri sastojka.

Za ovaj vam jednostavan tart s voćem treba:

- domaće prhko tijesto za podlogu (može i kupovno)
- glazura od mascarpone sira
- nasjeckano voće

Ako nemate vremena za umijesiti tijesto, kaže Soranidis, možete koristiti i ohlađeno kupovno tijesto, a prije pečenja ga se na pet minuta stavlja u hladnjak, nakon čega 15-ak minuta peče na 200 C stupnjeva.

Ovu hranu nikad ne biste trebali jesti!

Foto: Thinkstock
jabuke
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
jabuka
Foto: Marius Becker/DPA/Pixsell
meso,hamburger
Foto: Thinkstock
margarin
Foto: DPA/Pixsell
Foto: DPA/Pixsell
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
piletina
Foto: Thinkstock
Kokice
Foto: Thinkstock
Muffini
Foto: Thinkstock
Krekeri
Foto: DPA/Pixsell

- Tijesto će još biti mekano kad ga izvadite iz pećnice, pa pustite da se ohladi i stvrdne - rekla je Soranidis za Metro.

Nakon toga u velikoj zdjeli umuti mascarpone sir s malo šećera i korice naranče, dok smjesa ne postane kremasta, a zatim ju ravnomjerno rasporedite po ispečenom tijestu i dodajte voće.

- Osobno volim koristiti što šarenije voće, pa stavljam mango, naranču, jagode, maline, borovnice i kivi - kaže Soranidis i napominje da je ovaj kolač idealan za djecu jer je zbog voća ipak zdraviji od uobičajenih 'teških' uskrsnih slastica s čokoladom, a zahtjeva i minimalno sastojaka i napora.

Koliko kave je previše kave?

Ako želite, umjesto mascarponea možete napraviti i glazuru od čokolade - kaže, i dodati joj orahe ili usitnjene sljezove kolačiće.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.