predivno!

Par je izgubio snimku svog vjenčanja: Nakon 57 godina pronašli je uz pomoć Facebooka

Foto: Facebook
Par je izgubio snimku svog vjenčanja: Nakon 57 godina pronašli je uz pomoć Facebooka
07.10.2024.
u 16:27
Aileen Turnbull je rekla da ponovno gledanja snimke nakon toliko godina bilo "nadrealno"
Pogledaj originalni članak

Australski par je izgubio svoju snimku vjenčanja, a uspio ju je vratiti nakon 57 godina. Aileen Turnbull iz Brisbanea udala se za svog supruga Billa u Škotskoj 1967. i nedugo nakon vjenčanja posudili su projektor da bi pogledali snimku kako napuštaju crkvu na njihov veliki dan. Međutim, tadašnji mladenci ostavili su film u projektoru i nikada ga više nisu vidjeli, prenosi New York Post.

Jednom je Aileen skrolala po Facebooku i primijetila fotografiju snimljenu iz izgubljenog videa. "Pretraživala sam Facebook i pojavila se ova fotografija vjenčanja. Moj muž je sjedio, okrenula sam se prema njemu i rekla 'Eno naše fotografije s vjenčanja'", rekla je Aileen koja sada ima 77 godina. 

Fotografiju je u Facebook grupi za australske domoroce postavio Terry Cheyne iz Škotske. Njegov je ujak bio čovjek koji je paru posudio svoj projektor prije više od pet desetljeća. Terry, koji je zaljubljenim golupčićima poslao poveznicu za gledanje snimke, pohranio je neke od svojih filmskih rola u ujakovoj kući dok je bio u Kraljevskoj mornarici.

VEZANI ČLANCI:

"Jednog dana odlučio se iseliti  pa sam vratio svoje filmove. Dugo sam ih držao u svom potkrovlju, a onda sam odlučio da ću ih prebaciti na DVD, jer nisam imao projektor. Prvi film koji je bio na DVD-u bio mi je misteriozno nepoznat. Bilo je očito vjenčanje, u crkvi Mastrick. Gledao sam ga mnogo puta, ali nikoga nisam poznavao", objasnio je Terry. 

Aileen je rekla da je gledanja snimke nakon 57 godina bilo "nadrealno". "Samo mi se čini čudno vidjeti majku i oca, ne samo na fotografiji, nego da se zapravo kreću i hodaju. Moj je muž vidio svoju baku i svog djeda, koji je imao 100 godina kada je umro. Osvrnuti se unatrag i vidjeti ove ljude bilo je apsolutno nevjerojatno, još uvijek ne mogu vjerovati", zaključila je AIleen.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.