Slatki blagdani

Parfait od cimeta s kompotom od šljiva vašem će blagdanskom ručku dati otmjenu notu, a sve arome Božića su u njemu!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell
Parfait od cimeta s kompotom od šljiva vašem će blagdanskom ručku dati otmjenu notu, a sve arome Božića su u njemu!
21.12.2021.
u 11:30
Ove godine odlučite se za jednostavan i vrlo trendi recept legendarnog Steve Karapandže – ledeni parfait s cimetom. Uz njega ide i umak od suhih šljiva kuhanih u crnom vinu aromatiziranom začinima poput anisa, klinčića, vanilije... Pravi božićni desert!
Pogledaj originalni članak

Najbolje od svega je što ovaj otmjeni desert možete pripremiti već danas i izvaditi ga iz zamrzivača malo prije posluživanja. Jedino što ćete trebati napraviti jest umak od suhih šljiva, a za to vam treba svega nekoliko minuta. Teško da će taj scenarij biti izgledan, ali ukoliko vam preostane ovog ukusnog deserta, možete ga još danima čuvati u zamrzivaču.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Parfait od cimeta s kompotom od šljiva

Sastojci:
100 g šećera
3 jaja
3 žumanjka
1 žlica cimeta u prahu
½ l vrhnja za šlag

Za kompot od šljiva:
100 g suhih šljiva bez koštica
1,5 dl crnog vina
½ štapića vanilije
2 klinčića
1 anis
korica naranče
50 g šećera

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:
U kotliću izmiješajte šećer, jaja i žumanjke. Kotlić stavite na paru i tucite dok ne dobijete gustu smjesu. Maknite s pare i nastavite tući dok se smjesa ne ohladi. Na kraju pažljivo umiješajte tučeni šlag i cimet. Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i stavite u zamrzivač da se zamrzne, najbolje preko noći. Za kompot: šljive stavite kuhati s vinom i začinima. Ohladite prije posluživanja. Prilikom posluživanja narežite šnite parfaita i ukrasite kompotom od šljiva i svježim listićima mente.

adventski specijaliteti

Darujemo vam recept za najtraženije jelo Fuliranja: Pripremite sami Esplanadine krokete s pršutom i paškim sirom!

Ako ste posjetili ovogodišnje Fuliranje na Oleander terasi hotela Esplanade, sigurni smo da niste propustili isprobati kako izgleda kada se ugledan fine dining restoran, poput Espanadinog Zinfandels'a, predstavi u street food varijanti. Chefica hotela Esplanade, Ana Grgić Tomić, otkrila nam je kako pripremiti ove sočne zalogaje koji se doslovce tope u ustima.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.