Dobro jutro!

Patakenjac: Doručak šampiona s najboljim imenom koje smo u životu čuli! Kako vi zovete ovo jelo?

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
Patakenjac: Doručak šampiona s najboljim imenom koje smo u životu čuli! Kako vi zovete ovo jelo?
05.03.2023.
u 07:04
Ovo super fino jelo možda vam je poznatije pod imenom shakshuka, ali naša ga se gastroblogerica sjeća iz djetinjstva kada su ga svi doma zvali patakenjac. Njihova verzija imena odmah nam je prirasla srcu, baš kao i recept koji obožavamo!
Pogledaj originalni članak

Uz patakenjac obavezno ide svježi kruh, za pokupit sav taj šug, kaže Nasja Duplančić, autorica bloga Mama, ja sam gladan. Ona ga priprema ljeti, kad je sezona rajčica i paprika, ali mi smo baš danas poželjeli nešto ovakvo, a tržnice su ionako cijelu godinu pune cherry rajčica, a ni paprike nije teško pronaći... Oprostit će nam Nasja što ne pratimo sezonu!

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Patakenjac

Sastojci:

  • 1/2 kg cherry rajčica ili domaće, mesnate rajčice
  • 1/2 paprike
  • 1/2 luka
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • 4 jaja

Priprema:

Cherry rajčice prerežite na četvrtine, papriku na trakice, a luk na listiće. U širu tavu stavite mlaz maslinova ulja pa ubacite luk i papriku da se pirjaju 10-15 minuta na laganoj vatri dok luk ne uvene, a paprika malo omekša. Ubacite rajčice, dodajte sol i papar pa nastavite pirjati dok se rajčice ne raspadnu. Napravite male jamice pa u njih ubacite jaja kako se bjelanjak ne bi razlio po umaku. Poklopite i pecite još desetak minuta. Posolite, posipajte peršinom ili bosiljkom po želji. Servirajte uz svježi kruh.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.