LJETNO OSVJEŽENJE

Pet maštovitih recepata s lubenicom

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pet maštovitih recepata s lubenicom
03.08.2017.
u 22:07
Možemo je jesti za doručak, ručak i večeru, a ono što je najvažnije je da je jeftina i lako dostupna.
Pogledaj originalni članak

Jedno od idealnih rješenja za ljetne vrućine je lubenica. Možemo je jesti za doručak, ručak i večeru, a ono što je najvažnije je da je jeftina i lako dostupna. Portal pauza.hr donosi  nekoliko jednostavnih i brzih recepata koji će vam otkriti lubenicu u novom ruhu i novim okusima.

1. Salata od lubenice s mentom

Lubenicu narežite na trokutiće i stavite na tanjur. Pospite kolutićima ljubičastog luka i listovima svježe mente. Posolite i popaprite. Odlično se slaže s mesom s roštilja.

2. Lubenica s roštilja

Kriške lubenice s korom premažite maslinovim uljem s obje strane. Neka kriške budu debljine 2-3 cm. Pecite ih na vrućem roštilju po 5 minuta sa svake strane. Zatim ih stavite na tanjur, posolite i popaprite svježe mljevenim paprom. Možete ih nabosti i na ražnjiće, možda vam ih bude lakše okretati.

3. Hladna juha od lubenice, ljutih papričica i limuna

Uzmite pola kilograma hladne lubenice bez kore. Polovicu dobro usitnite u mikseru. Dodajte limunov sok i sol po ukusu. Zatim dodajte komadiće svježe ljute papričice i preostalu lubenicu, ali sad samo kratko uključite mikser da ostanu komadići voća. Još jednom promiješajte sve žlicom, izlijte u zdjelice i ukrasite sa sitno narezanom ljutom papričicom.

4. Limunada s lubenicom

Usitnite lubenicu u mikseru, dodajte hladnu limunadu. U čašu stavite led, ulijte limunadu s lubenicom te nekoliko listića svježe mente. Ovo je za djecu. Za odrasle dodajte još malo votke ili tekile.

5. Cijela lubenica s rumom

Klasični recept za ljetne zabave. Dobro operite lubenicu, probijte rupu lijevkom (ili prvo probijte rupu onda u nju stavite lijevak, ako koristite plastični lijevak). Sve skupa stavite u hladnjak, najbolje na neki ručnik, da bude stabilno. Ulijevajte rum malo po malo, jer treba vremena dok lubenica upije dodatnu tekućinu. Najbolje da počnete dan prije roštilja. Sutradan lubenicu narežite kao i obično i poslužite vlastiti koktel.

Eto, nadamo se da ćete probati neki od ovih recepata i da će vam se svidjeti. Za kraj imamo još jedan odličan savjet: zamrznite kockice lubenice i dodajte ih soku ili koktelu. Hladit će baš kao kockice leda, a bit će ukusnije.

 

JAMES GANDOLFINI

Bivša supruga je pomahnitala nakon razvoda! Nabrajala starlete s kojima ju je varao i seksualne devijacije u kojima je uživao

Sit javnog pranja prljava obiteljskog rublja, Gandolfini je samo kratko komentirao da u njenim navodima nema istine te da su braku presudili psihički problemi s kojima se odbijala suočiti. Ljubavnu sreću pronašao je u zagrljaju bivše manekenke Deborah Lin. Vjenčali su se u ljeto 2008. u njezinu rodnom Honoluluu, a kum im je bio glumčev sin. Nakon što su postali ponosni roditelji djevojčice Liliane Ruth, činilo se kako su se Gandolfiniju sve kockice posložile. Sudbina je, međutim, za njega imala drukčiji plan.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Right_sector
Right_sector
23:11 03.08.2017.

Lubenica sa roštilja i lubenica sa kapulom? Prestrašno......

BL
bljak007
10:00 04.08.2017.

To neka jede autor teksta! a ja ću na klasičan način, u frižider i hladnu pojesti.