Zamislite vrući, ljetni dan kada vam je svega dosta, a onda se sjetite da vas u hladnjaku čeka sočna, slatka i hladna lubenica...
Ali koliko se puta dogodilo da ste ostali malo razočarani kada ste je prerezali? Izabrati pravu lubenicu može biti prava muka. Niste jedini koji će na odjelu voća i povrća ili negdje kod prodavača uz cestu birati i birati lubenicu i lupkati po njoj.
Neki se savjeti o tome kako prepoznati da je slasna i sočna jezgra koju krije zelena prošarana kora lubenice prenose s koljena na koljeno.
Ovo je 5 najlakših i najčešćih načina na koji ćete izabrati pravi komad. A onda vam ostaje samo uživati u slasnim crvenim komadima koji sadrže likopen, koji sprečava mnoge bolesti, vitamine A, C, B6, beta-karoten koji štiti kožu, magnezij... I za mnoge jako bitno, možete je jesti koliko vas je volja jer ima jako malo kalorija... U slast!
Uz savjete iz videa mnogi bi rekli da je bitna i peteljka. Ako je zelena, onda je svježa. Ako je suha i tamna, onda je to znak da je ubrana davno.
>>Mislili ste da znate kako se jede lubenica?
>>5 trikova s voćem koje želite znati