Što turisti najčešće jedu? Pizzu! Idemo, ovdje na crikveničkoj rivijeri, u Dramlju, mjestu ribara, i mi malo okrenuti ploču. Pa i sami ribari, priznaju, neki put vole sjesti i naručiti najpopularnije jelo. Uostalom, kažu domaći da je ovdje, na cijelom potezu od Jadranova do Selca, ona najbolja. Terasa u hladu, domaćini nasmiješeni, a na stol stižu capriciosa original i pizza s pršutom. Cijena 11,50 i 14 eura. Nije malo, ali je fino.
Pršut, rikola, cherry rajčica, grana padano, puna šaka maslina, ima se tu što jesti. Nude i pizze s pikantnim kobasicama, tunom, špekom, artičokama. Ne kompliciraju previše, priča je jednostavna, i najvažnije – turisti se s hlada Gajeva šetališta, siti i zadovoljni vraćaju na plažu. Ako ih mjesto dolje na plaži u Dramlju čeka. A čeka.