Slastičarnica Topolovec bila je jedna od najstarijih u središtu Zagreba, 80-ih prošloga stoljeća, u Bogovićevoj.
Danas, kao Catering Topolovec posluju u Rudešu, u Jablanskoj, naslanjajući se na tradiciju i moderno slastičarstvo, a tvrtku vodi Tomislav Topolovec, s 20 godina staža, majstorskim ispitom i učenjem zanata kod uglednog slastičara, oca Dragutina.
Uz klasične zalogaje – kao što su npr. nekoć čuvene piroške, nudi i nove, slane i slatke… Topolovec mlađi predstavio ih je novinarima na prijepodnevnom kušanju ove srijede, a u organizaciji Marije Vukelić, direktorice Zlatne riječi d.o.o.
Ponuđene su klasične piroške, pa bučnica Topolovec, kram pogačice i švapska torta, jedno ukusnije od drugog… Tomislav otkriva da sve radi ručno ili uz pomoć malih alata i pribora, od prirodnih, izvornih namirnica, a za slastice rabi steviju. I, što je najvažnije, sve radi samo po narudžbi: jedino su tako kolači svježi za kupca, ne smiju biti na zalihama, ističe…Zato i radi „od jutra do sutra“, veli, bez tjednog odmora.
Od slastica predstavljeni su Schwarzwald u čaši, Sacher trokutići, Boheme kocke i Diplomatska krema. Sve to „zaliveno je“ Mladininim pjenušcima Poy, bijelim i rose. Prezentacija je tempirana uoči predstojećih blagdana, a stručnim obrazlaganjem popratila ju je mag. nutricionizma Diana Gluhak, iz Udruge Zdravi obrok Hrvatska.