IMENDAN NA PLEŠIVICI Kurtalji predstavili dva nova vrsna vina Rajnski rizling iz 2017. bio je 42 dana na maceraciji, na vlastitim kvascima, u velikim drvenim bačvama i inoksu; ima 12,8 % alkohola, suh je, ima ga oko 18.000 boca
Uspjeh Ugledna priznanja hotelu Esplanade Ugledni Luxury Travel Guide proglasio je hotel Esplanade najboljim Klasičnim hotelom za 2017. godinu
PROMOCIJA PJENUŠACA KORAK Srdele i gavunčići zaplivali u plešivičkim vinima Ugledna vinarija Korak sada je ponudu obogatila i pjenušcima koji su predstavljeni u zagrebačkom Dubravkinom putu. Ukupno na odležavanju imaju 20.000 boca
NOVA PRIREDBA WINE&MUSIC U SRCU ZAGREBA Međimurski vinari dolaze predstaviti svoja vrsna vina i najaviti Urbanovo Eno expert organizira ove subote novo vinsko događanje koje je uvod u već 16. Urbanovo, veliku feštu međimurskih vina i vinara u svibnju i Festival pušipela, kao i niz pratećih priredaba, radionica..
TRADICIONALNI VINSKI DOGAĐAJ Šemberi istočili novo vino iz amfore u dvorištu U poznatoj vinskoj obitelji na obroncima Plešivice, vino dobivaju i drevnim načinom iz glinenih posuda ukopanih u zemlju u kojima grožđe fermentira i vino se polako razvija pola godine; istaču ga svake godine na Veliki četvrtak
2 BLAGO OTOKA PAGA Paškim se sirom posebno proslavila obiteljska Sirana Gligora Ovčarstvo je na Pagu tisućljetne tradicije. Danas je na Pagu 30.000 posebno cijenjenih ovaca; male su, manje od običnih, prosječno dnevno daju od 0,75 do litre mlijeka, a muzu se ručno
BOŠKINAC – ELITNI TURIZAM S Paga je poteklo jedno od najboljih hrvatskih vina Boris Šuljić Boškinac iznad Novaljskog polja, blizu Stare Novalje podigao je vinariju, uz nju ekskluzivni hotel i restorane – pod starim obiteljskim nadimkom Boškinac. Slava je brzo stigla. Sada je promovirao svoja nova tri menua – od 5 i 7 sljedova i sedam sljedova od paške janjetine
odlučila Munskänkarna Istra vinska regija 2017., zaslugom Vinistre i Coronice Iako nije bio tome sklon, nije volio pjenušac, i on se „preko noći“ preobratio, 2012. složio je prvi pjenušac od malvazije – i „jako me oduševio, početak je to naše priče“ veli Coronica. Napunio je oko tisuću boca, sa 12 % alkohola i čak 40 mjeseci na talogu! Impresivno…
Iz podruma u agavu Premijerna degustacija šest novih Krauthakerovih vina Lanjska berba bila je iznimno dobra pa zato Slavonija i Podunavlje očekuju svježe, pitke i harmonične graševine, bogatog i intenzivnog mirisa i okusa; to je jedna od berbi koja će pokazati njene pune potencijale, objašnjava kutjevački vinar
VINSKA USPJEŠNICA Vinska obitelj Šember pred pothvatom: Grade novi podrum. 'Nemamo kamo sa šampusima' Plešivička uzorna vinska obitelj ispod svoje atraktivne kušaonice uskoro počinju graditi prijeko im potreban novi vinski podrum. Tradicija vinarstva u toj obitelji dulja je od stoljeća, a posebno je važna 1991. kad su se pojavili s prvom svojom etiketom