Začini su sastavni dio uspješnog jela. Međutim, čak i najsposobniji kuhar može pogriješiti i pretjerati sa soli. Srećom, poznavanjem nekoliko malih savjeta lako se može prevladati višak, a nejestivo jelo pretvoriti u jestivo, kako piše Fine Dining Lovers.
Krumpir
Starijim savjetima uvijek se najviše vjeruje i vjerojatno su najučinkovitiji. Ovaj savjet dobro funkcionira za preslane juhe ili variva. Operite i ogulite sirovi krumpir i narežite ga na ploške od 5 mm. Stavite kriške na dno posude i ostavite dok meso ne postane prozirno. Nakon što se sol upije, izvadite kriške krumpira i uživajte u svom jelu.
Jeste li već otkrili kraljicu među solima?
Šećer
Ako nemate krumpir pri ruci, odlučite se za šećer. Na žlicu stavite malo šećera i pustite da se natapa nekoliko sekundi. Pazite da se šećer ne otopi do kraja ili ne padne u umak.
Kruh
Staru koru kruha namočite u umak na nekoliko minuta da upije višak soli.
Voda za ispiranje
Ovo rješenje je najučinkovitije za meso i povrće kuhano na pari. Stavite ih u lonac i zalijte vodom dok sol ne 'izađe van', a zatim ocijedite vodu. Povrće će ispasti manje hrskavo, a meso manje mekano, ali žrtva će se isplatiti za jelo koje je ravnomjernije začinjeno.
Vrhnje ili voće
Ako vaš recept to dopušta, pokušajte u jelo dodati malo vrhnja ili voća kako biste nadoknadili višak soli.
Najbolja kava na svijetu prži se u Vodnjanu!