spas u kuhanju

Previše ste posolili jelo? Ovi trikovi pomoći će vam spasiti stvar!

Foto: Pixabay
Previše ste posolili jelo? Ovi trikovi pomoći će vam spasiti stvar!
15.11.2021.
u 09:30
Ne morate očajavati niti bacati hranu, već samo slijedite ove upute i spasite svoje jelo
Pogledaj originalni članak

Začini su sastavni dio uspješnog jela. Međutim, čak i najsposobniji kuhar može pogriješiti i pretjerati sa soli. Srećom, poznavanjem nekoliko malih savjeta lako se može prevladati višak, a nejestivo jelo pretvoriti u jestivo, kako piše Fine Dining Lovers.

Krumpir
Starijim savjetima uvijek se najviše vjeruje i vjerojatno su najučinkovitiji. Ovaj savjet dobro funkcionira za preslane juhe ili variva. Operite i ogulite sirovi krumpir i narežite ga na ploške od 5 mm. Stavite kriške na dno posude i ostavite dok meso ne postane prozirno. Nakon što se sol upije, izvadite kriške krumpira i uživajte u svom jelu.

Jeste li već otkrili kraljicu među solima?

Foto: Dino Stanin/Pixsell
Solana Nin
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Solana Nin
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Solana Nin
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Solana Nin
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Solana Nin
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Solana Nin
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Solana Nin
Foto: Dražen Lapić
Solana Nin
Foto: Dražen Lapić
Solana Nin

Šećer
Ako nemate krumpir pri ruci, odlučite se za šećer.  Na žlicu stavite malo šećera i pustite da se natapa nekoliko sekundi. Pazite da se šećer ne otopi do kraja ili ne padne u umak.

Kruh
Staru koru kruha namočite u umak na nekoliko minuta da upije višak soli.

Voda za ispiranje
Ovo rješenje je najučinkovitije za meso i povrće kuhano na pari. Stavite ih u lonac i zalijte vodom dok sol ne 'izađe van', a zatim ocijedite vodu.  Povrće će ispasti manje hrskavo, a meso manje mekano, ali žrtva će se isplatiti za jelo koje je ravnomjernije začinjeno.

Vrhnje ili voće
Ako vaš recept to dopušta, pokušajte u jelo dodati malo vrhnja ili voća kako biste nadoknadili višak soli.

Najbolja kava na svijetu prži se u Vodnjanu!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.