slatko i slano

Nestrpljivi ste? Požurite na kioske jer...čeka vas revolucija!

hrana
Foto: Robert Anic/PIXSELL
10.07.2015., Zagreb Robert Bubalo, novinar i urednik redakcije Vecernjeg lista Photo: Robert Anic/PIXSELL
28.06.2015., Zagreb - Restoran Conca d'oro i chef Andrej Barbieri Photo: Danijel Berkovic/PIXSELL
Foto: Pixsell
Danijel Berković
18.07.2015.
u 00:01
Potražite slano&slatko u paketu s Večernjim listom za samo 5 kuna u subotu, 18. srpnja, a isti dan izlazi samostalno u prodaju po cijeni od 14 kuna i ostaje u prodaji mjesec dana
Pogledaj originalni članak

Ljeto je, vrijeme odmora, duljih dana i prebogatih tržnica koje inspiriraju da se konačno posvetite hobiju – kuhanju.

Četvrti dio Večernjakove supersubote, najmlađi i najslađi magazin koji će vam uljepšati već ovaj vikend, posvećen je kulturi stola, bit će inspiracija za svaki okus, ali i ukus – slano&slatko.

Namijenjen je publici koja voli život, hranu, vino, ali i putovanja... Magazin je to za znatiželjne, neumorne istraživače u svijetu okusa, mirisa, tehnika kuhanja, noviteta, ali i za sve koji poštuju tradiciju. Da rezimiramo, slano&slatko magazin je za sve one koji se osjećaju gurmanima, sladokuscima... Ovo je dosad najveći Večernjakov izazov kada je riječ o specijaliziranim časopisima i upravo zato urednica Tanja Božić ništa nije prepustila slučaju.

Predstavljamo vam vrhunske priče, teme i fotografije, moderan i atraktivan grafički prijelom za koji se pobrinuo Oleg Amelin iz Red Point agencije te sjajne suradnike, upregnuli smo sve svoje kreativne resurse u pripremu novog magazina. Potrudili smo se da vas ovo ljeto iznenadimo, inspiriramo na čitanje i kuhanje prema receptima koje smo za vas skupili od provjerenih majstora, da vas možda potaknemo na putovanje ili istraživanje nekih naših, ali i stranih destinacija. Za neke je stvari potrebna ideja i mašta, za neke iskustvo, a za neke oštro oko i vizija. Upravo će zato Večernjakov magazin slano&slatko o kulturi stola imati svog urednika fotografije Danijela Berkovića.

Osim što je riječ o vrhunskom fotografu i gurmanu koji je za jednu fotografiju spreman izdvojiti 45 minuta, kod Berkovića ne postoji pojam – osrednje. Pripremajući prvi broj, Berković je proveo dan u Rijeci s chefom od formata Andrejem Barbierijem, a što su skuhali i snimili, doznajte već sutra kada izlazi prvi broj novog gourmet magazina. U svakom broju vodimo vas na putovanje, otkrivamo ljepote naših krajeva, donosimo dosjee, istražujemo, preporučujemo, ali i nestrpljivo očekujemo recepte čitatelja.

Četverostruki prvak Hrvatske u sommelierstvu Klaudio Jurčić počastio nas je pristavši biti stalni kolumnist te će poznavatelji vina tako imati prilike uživati u njegovim recenzijama ponajboljih vina. Što i koliko žene znaju o sortama, iz prve ruke doznajte od Marije Vukelić, drugostupnice WSET-a (Akademije vina i alkohola). Bojana Radović odabrala je za slano&slatko najbolje kuharice i knjige u kojima se piše o hrani i njezinoj povijesti, pikanterijama...

Ako ste i na trenutak pomislili da se novinarska kuhinja događa samo u redakcijama, u krivu ste jer ćemo vas slikom i riječju uvesti u pravu kuhinju kolege novinara i urednika Roberta Bubala koji će pokazati kako s malo namirnica, još manje vremena, ali i puno mašte smišlja sjajne obroke.

Nestrpljivi ste? S razlogom. Do subote!

Foto: VL

>>Znatiželjni ste i volite istraživati? Ovaj izazov je baš za vas!

SIGURNOST GRAĐEVINA

Hrvatski građevinski inženjer: Zgrade izgrađene u ovom razdoblju su najkritičnije. Gradile su se bez adekvatnih projektnih obrada

"Zabrinjavajuće je da do ovog urušavanja nije došlo uslijed elementarne nepogode kao što smo imali potrese u Zagrebu i Petrinji niti obilnih oborina kao što je bio slučaj u Valenciji, Jablanici u BiH ili u Bologni. Nije bilo niti velikih oborina, snijega, niti jakog utjecaja vjetra ili temperature, a nadstrešnica se ipak urušila i izazvala veliku tragediju."

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Lutkica
Lutkica
17:57 17.07.2015.

mmmm obožavam miješati slatko i slano, dinju sa pršutom

DI
Dijaspora
15:59 17.07.2015.

Nadam se da neće recepti na ,,šalice, žlice, žličice".Za dobar recept su potrebne mjere u gramima.