Mmm...

Pripremite carbonaru prema receptu Jamie Olivera - ispast će savršena, garantirano

Foto: Jamie Oliver
Pripremite carbonaru prema receptu Jamie Olivera - ispast će savršena, garantirano
04.05.2021.
u 15:28
Treba vam 10 minuta i svega nekoliko sastojaka.
Pogledaj originalni članak

Jamie Oliver podijelio je recept za carbonaru - jelo koje je idealno za pripremiti ako vam se ne da dugo stajati u kuhinji i ako nemate kod kuće puno sastojaka. Sastojci koje je naveo dovoljni su za dvije porcije, a cijela priprema gotova je za 10 minuta.

Sastojci:
3 velika žumanjka
40 g parmezana
150 g pancete
200 g špageta
1 režanj češnjaka
Maslinovo ulje

Majka odlučila da joj je dosta slaganja dječje odjeće pa osmislila jednostavniji način:

Priprema:
Žumanjke stavite u zdjelu, dodajte parmezan, papar i zatim miješajte vilicom. Ostavite sa strane i narežite pancetu - Jamie savjetuje da uklonite sve tvrđe dijelove. Skuhajte špagete prema uputama na pakiranju.

Na jednoj tavi zagrijte žlicu ulja, dodajte režanj češnjaka koji ste prethodno pritisnuli rukom i pržite ga oko 60 sekundi. Umiješajte pancetu, pržite dok ne postane hrskava.

Izvadite komad češnjaka, ocijedite špagete, ali sačuvajte malo vode u kojoj su se kuhali. Dodajte ih panceti kako bi poprimili okus i miris, a zatim sve maknite s vatre.

Žlicu vode od tjestenine, papar i žumanjke dodajte tjestenini s pancetom. Toplina tave i špageta će skuhati žumanjke. Dodajte još vode, ako je potrebno, kako biste dobili fini umak. 

Znate li koja tjestenina ima najviše proteina i zašto je to važno?

Foto: Promo
Koleda tjestenina
Foto: Promo
Koleda tjestenina
Foto: Promo
Koleda tjestenina

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

ED
edvardl
16:09 04.05.2021.

Od kad su to englezi, koji uopće, nemaju pojma u neku kuhinju, postali "specijalci" za talijansku kuhinju, koja je stoljećima ispred njih...????

MO
montello
15:29 05.05.2021.

Talijanska kuhinja zakon

DU
Deleted user
21:55 04.05.2021.

Kad kažeš 'talijanska kuhinja' svatko može nabrojati deset jela, a kada tko spomene 'englesku kuhinju' nitko ne zna niti jedno jedino. Od kad je ime Jamie Oliver na zdjelama u Konzumu, on je za mene zreo za pečenjaru u Benkovcu.