Tražite načine kako što bolje iskoristiti voće i povrće prije nego se pokvari, kako ga ne biste bacali? Poznati kuhar Jamie Oliver otkrio je na svom Facebook profilu jedan koristan trik kojim ćete spriječiti bacanje namirnica, ali i postići intenzivniji okus u jelu.
U svojoj objavi pisao je o svježim čili papričicama i otkrio kako da ih čuvate bez da se na njih uhvati plijesan ili da postanu trule.
Pohranite ih u plastičnu posudu i zamrznite! Ne brinite, ne morate ih vaditi nekoliko sati prije kuhanja da se odmrznu - uzmite ih iz posude dok pripremate jelo i samo naribajte.
Jedan je korisnik TikToka uspio otkriti recept umaka koji se nalazi u Big Macu: Evo kako ga pripremiti.
"Odličan trik za čuvanje papričica koje se u hladnjaku ili na sobnoj temperaturi brzo kvare. Kada ih zamrznete i onda direktno naribate u jelo, okus će biti intenzivniji", napisao je.
Objava je brzo prikupila puno komentara, a ljudi su otkrili da istu metodu koriste za đumbir i češnjak, prenosi Daily Star.
Pogledajte galeriju: Hrana koja je štetna, a mislili smo drugačije