Kradljivac godina

Pritisnuti kroničnim stresom izgledaju deset godina starije

Foto: Thinkstock
Pritisnuti kroničnim stresom izgledaju deset godina starije
15.11.2010.
u 09:00
Zaboravite drastične dijete i ubitačna vježbanja koja dodatno frustriraju. Tragove stresa najbolje brišu san i seks
Pogledaj originalni članak

Lice vam je sivo, podočnjaci sve teži, usnice ispucale, kosa (ona koja vam je preostala) sve sjeđa. Osim zdravstvenih tegoba, ovo su i simptomi kroničnog stresa koji će vas, vjerovali ili ne, postariti i do deset godina.

Rješenje iz bočice ili...?

Rijetki su oni koji danas nisu pod stresom, a razloga za njega ima bezbroj - bez obzora na dob i spol; od pritiska za postizanje boljih ocjena i polaganja ispita do plaćanja kredita i računa, problema na poslu, u obitelji i ljubavnim vezama... Što učiniti, kako izbrisati ili barem smanjiti tragove zločinačkog utjecaja svakodnevnog života sa svojeg lica? Zaboravite skupe kreme, zatezanje kože, punila i botoks.

Ništa bez seksa

Najmoćniji je alat u borbi protiv starenja kvaliteta života. Zaboravite drastične dijete i ubitačna vježbanja koja dodatno frustriraju. Neka vam obroci postanu rituali u kojima ćete se posvetiti hrani, zdravoj i kontroliranoj. Omega 3 masne kiseline iz ribe, sok od višnje i bademi namirnice su koje ‘'brišu’' tragove stresa. Ne zaboravite jednako  važne pomoćnike - san i seks koji pozitivno djeluju na mozak i, dakako, budite optimisti!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VI
vidukic
08:34 24.11.2010.

Da, mnoge hit dijete mogu biti uzrok mnogih zdravstvenih problema. Takve dijete mogu biti jedne od najfrustrirajućih iskustava koje žena ili muškarac može imati. Ovih dana je objavljena knjiga \"Tajna mršavljenja\" koja upuzorava na mnoge uzroke pretilosti, a također opisuje i lijek za poremećaj pretilosti. Pretilost je uzrok mnogih bolesti, a također u zadnje vrijeme uzrokuje i sve više psihičkih poremećaja. Knjigu možete nabaviti putem interneta.