recept

Radić je prepun vitamina i minerala: Probajte rižoto od crvenog radiča s bademima!

Foto: Shutterstock
Radić je prepun vitamina i minerala: Probajte rižoto od crvenog radiča s bademima!
27.10.2023.
u 16:30
U ovom izvrsnom receptu jednako mogu uživati i vegani jer ne sadrži namirnice životinjskog podrijetla, a savršeno se uklapa i u jelovnik na Veliki petak pogotovo ako niste veliki ljubitelj ribe.
Pogledaj originalni članak

Zdravstvenim dobrobitima radiča nema kraja - ovaj plod krcat je vitaminima i mineralima zbog čega je prozvan i čuvarom mladosti, a stručnjaci tvrde da kao snažan antioksidans čuva naše stanice od propadanja i štetnog utjecaja slobodnih radikala. Radič možete jesti kao samostalnu salatu ili kao dodatak zelenim lisnatim salatama, ali izvrsno podnosi i termičku obradu te se slaže s mnogim ukusnim namirnicama. Probajte pripremiti ovaj rižoto i odmah će vam biti jasno o čemu govorimo! 

Rižoto od crvenog radiča s bademima

Sastojci:

170 g arborio riže 

200 g crvenog radiča

1 L povrtnog temeljca

20 ml bijelog vina

1 glavica ljutike

1 režanj češnjaka

80 g badema

20 g svježeg peršina, sjeckanog

2 žlice maslinovog ulja

1 okretaj svježe mljevenog papra

sol po ukusu

Priprema: 

Sitno nasjeckajte bademe, peršin, češnjak i ljutiku. Narežite glavice radiča na trakice (odvojite nekoliko komada za ukras). Nasjeckane bademe prepržite na tavi dok ne porumene i ostavite sa strane. U loncu zagrijte dvije žlice ulja i pržite ljutiku oko 3 minute ili dok ne postane mekana i zlatna. Dodajte češnjak, radič i sol po ukusu. Sve kuhajte na srednje laganoj vatri oko 5 minuta ili dok radič dok ne omekša.U međuvremenu zagrijte prethodno pripremljeni temeljac. Dodajte rižu na radič i dobro promiješajte. Pirjajte rižu s bijelim vinom i kuhajte 2-3 minute uz konstantno miješanje. Nakon što vino ispari počnite postupno kuhačom dodavati temeljac . Kada riža upije tekućinu dodajte ponovno i tako ponavljajte proces dok riža ne bude kuhana. Trebat će vam otprilike 20 minuta, riža će biti prilično mekana i kremaste teksture. Isključite vatru, posolite i dodajte prstohvat papra, badema i peršina, dobro miješajući. Ukrasite komadićima sirovog radiča i poslužite odmah.

TikTokerica spravlja hipnotizirajuće torte: Njene 'kreacije' prate milijuni! 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.