Ako volite klasični tiramisu, sigurno će vam se svidjeti i ova osvježavajuća verzija s malinama. Slatke maline u kombinaciji s kremastim mascarpone sirom i ukusnim keksima daju ovom desertu laganu, voćnu notu koja je savršena za svaku prigodu. Slijedite korake i uživajte u desertu koji će oduševiti svakoga tko ga proba!
Sastojci
Pire od malina:
- 300 g svježih malina
- 50 g šećera
- 15 ml soka od limuna
Mascarpone krema:
- 240 ml vrhnja za šlag
- 225 g mascarpone sira (omekšanog)
- 60 g šećera u prahu
- 5 ml ekstrakta vanilije
Još:
- 1 paket keksa (piškote), otprilike 200-250 g
- 120 ml ohlađene kuhane kave
- Svježe maline za ukras
- Kakao prah za posipanje
Priprema: U blenderu ili procesoru hrane pomiješajte maline, šećer i limunov sok. Miksajte dok smjesa ne postane glatka. Procijedite smjesu kroz fino sito kako biste uklonili sjemenke. Ostavite pire sa strane. U zdjeli umutite vrhnje za šlag. U drugoj posudi umutite omekšali mascarpone, šećer u prahu i ekstrakt vanilije dok ne dobijete glatku smjesu. Nježno umiješajte tučeno vrhnje u mascarpone smjesu dok se sastojci ne sjedine. Ostavite sa strane. Svaku piškotu kratko umočite u ohlađenu kavu. Slažite sloj umočenih piškota na dno posude za posluživanje ili u čaše. Premažite polovicu mascarpone kreme preko sloja keksa. Prelijte polovicu pirea od malina preko kreme. Ponovite slojeve s preostalim keksima, kremom i pireom od malina. Pokrijte tiramisu i ostavite ga u hladnjaku najmanje 4 sata ili preko noći kako bi se okusi proželi. Prije posluživanja ukrasite tiramisu malinama i lagano posipajte kakao prahom.
GALERIJA: Ideje za večeru: Sedam jednostavnih recepata za svaki dan u tjednu!