za prste polizat

RECEPT DANA Ne morate paliti pećnicu: Zasladite vikend čokoladnim cheesecakeom

Natašine slastice
03.01.2025.
u 12:30

Ovaj desert odličan je izbor za ljubitelje slastice jer spaja dva klasika: čokoladu i cheesecake

Čokoladni cheesecake savršena je kombinacija bogatog čokoladnog okusa i kremaste teksture koja se topi u ustima. Ovaj desert odličan je izbor za ljubitelje slastice jer spaja dva klasika: čokoladu i cheesecake. Bilo da ga pripremate za posebne prigode ili jednostavno želite uživati u nečemu slatkom ovog vikenda, ovaj recept će vas oduševiti svojom jednostavnošću i neodoljivim okusom. Recept je podijelila Nataša Pralica na svojem blogu Natašine slastice. 

Sastojci:

Podloga:

  • 150 gr mljevenog keksa
  • 100 ml mlijeka
  • 100 gr istopljenog margarina ili maslaca
  • 100 gr šećera
  • 100 gr istopljene čokolade za kuhanje

Krema:

  • 200 gr istopljene mliječne čokolade
  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 300 gr ABC krem sira
  • 130 gr šećera u prahu

Ganache:

  • 150 ml vrhnja za šlag
  • 150 gr čokolade za kuhanje

Priprema: Prvo sjedinite kekse, mlijeko, istopljeni margarin ili maslac, šećer i istopljenu čokoladu za kuhanje. Zatim na pladanj postavite obruč promjera 26 centimetara i rasporedite smjesu te pripremljenu podlogu stavite u frižider dok pravite kremu. Izradite vrhnje za šlag, ali pazite da ga ne premutite. Čim šlag postane čvrst te ne klizi ako okrenete posudu, dovoljno ste ga izradili. Tako ćete dobiti kremastiju kremu. U posebnoj posudi kratko izradite krem sir sa šećerom u prahu pa dodajte istopljenu i prohlađenu mliječnu čokoladu te sjedinite.

Pripremljeni šlag dodajte smjesi od sira i pjenjačom lagano sjedinite sastojke. Smjesu rasporedite u kalup preko podloge pa tortu stavite u frižider dok pripremate ganache. Vrhnje za šlag ugrijte do vrenja na srednjoj temperaturi pa ga prelijte preko nasjeckane čokolade za kuhanje i miješajte dok se čokolada sasvim ne istopi. Ganache ostavite da se malo prohladi, a onda ga prelijte preko kreme. Tortu ponovno stavite u frižider da se stegne, najbolje preko noći. 

Video pripremu ovog recept možete pogledati ovdje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije