mljac!

RECEPT DANA Ideja za laganu večeru: Zapečene tikvice s krumpirom!

Foto: Shutterstock
RECEPT DANA Ideja za laganu večeru: Zapečene tikvice s krumpirom!
14.01.2024.
u 19:00
Ovo ukusno, nutritivno i niskokalorično jelo gotovo je u tren oka!
Pogledaj originalni članak

Tikvica je popularna namirnica diljem svijeta, a može se kombinirati uz razne namirnice. Kod nas se uglavnom pripremaju pohane, u umacima, juhama, punjene, pomiješane s drugim povrćem ili svježim sirom i u slanim kolačima. S druge strane, kod nas je krumpir omiljen u pečenom obliku pa je dobra ideja povezati jedno i drugo i napraviti odličan obrok, piše All Recipes

Sastojci:

  • 500 grama tikvica
  • 500 grama krumpira
  • tri žlice maslinovog ulja
  • dvije žlice soli, papar (po želji)
  • dva jaja
  • 200 - 250 grama kiselog vrhnja
  • 50 - 100 mililitara vrhnja za kuhanje
  • dvije žlice brašna

VEZANI ČLANCI:

Priprema: U proključalu vodu staviti krumpir isječen na kolutove. Neka se kuha pet minuta, a onda ga procijedite. Tikvice dobro operite i također izrežite na kolutove. Sve pomiješajte u posudi i dodajte sol, papar i ulje.

Izmutite jaja, dodajte brašno pa ponovo izmutite dok grudice ne nestanu. Naspite kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje. Pomiješajte i prelijte preko tikvica i krumpira. Pecite u pećnici 10 do 15 minuta na 200 stupnjeva

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.