Čokoladna torta je klasik koji nikada ne izlazi iz mode, a svaka domaćica ima svoj tajni recept koji čuva za posebne prilike. Bilo da se radi o rođendanu, obljetnici ili jednostavno želji za nečim slatkim, čokoladna torta je uvijek pravi izbor. Bogata, kremasta i dekadentna, ova torta zadovoljava sve čokoladne apetite i donosi osmijeh na lice svakome tko je proba. Uz jednostavne sastojke i malo truda, možete stvoriti desert koji će impresionirati vaše goste i obitelj. A, @eksplozija_slatkog je podijelila recept za najsočniju čokoladnu tortu. Uživajte!
Sastojci:
Biskvit (X3):
- 3 jaja
- 6 žlica šećera
- 3 žlice ulja
- 3 žlice mlijeka
- 3 žlice kakaa
- 3 žlice glatkog brašna
- 1/2 praška za pecivo
VEZANI ČLANCI:
Krema:
- 300 g bijele čokolade
- 300 g crne čokolade
- 300 g mliječne čokolade
- 750 ml vrhnja za šlag
- 180 g margarina
Sirup:
- 6 dcl vode
- 14 žlica šećera
- 2 dcl toplog mlijeka
- 2 žlice kakaa
GALERIJA: Ovo je vrsta čokolade koju biste trebali jesti prema vašem horoskopskom znaku
Priprema: Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Kalup promjera 28 cm obložite papirom za pečenje i lagano namažite margarinom. Radit ćete tri biskvita - svaki od gore navedenih sastojaka. Brašno, prašak za pecivo i kakao prosijati. Mikserom umutite 3 jaja sa šećerom dok ne postane pjenasto i blijedo žuto. Dodajte ulje i sve malo promiksajte, zatim naizmjence (smanjite mikser na najmanju brzinu ili špatulom umiješati mješavinu brašna i mlijeka) dodamo mješavinu brašna, kakaa i praška za pecivo te mlijeko. Izlijte u pripremljen kalup i pecite 20 – 25 minuta. Postupak ponovite tri puta, tako da dobijete 3 kore.
Dok se biskviti peku pripremite fil. Izlomite bijelu, crnu i mliječnu čokoladu te prelijte slatkim vrhnjem. Na laganoj vatri miješajte dok se sva čokolada ne otopi i smjesa postane glatka. Pred sam kraj dodajte na kockice narezan margarin. Sve promiješajte dok se margarin ne otopi, a smjesa postane glatka i sjajna. Neka malo odstoji jer je fil dosta rijedak, pa da se malo stisne. Tako ce vam biti lakše raspodijeliti fil po torti.
VEZANI ČLANCI:
Sirup: Kuhajte šećer i vodu 4 – 5 minuta. Za to vrijeme ugrijte mlijeko i u njemu rastopite 1 žlicu kakaa. Dodajte mlijeko i kakao u šećer i vodu i nastavite kuhati na laganoj vatri 2 – 3 minute tj. dok se sve lijepo ne poveže.
Slaganje: Kora – sirup – fil – kora – sirup – fil – kora – sirup – fil! Važno je napomenuti da sirup stavljate malo po malo, bolje ce upijati. Nemojte sve odjednom. Ukrasite tortu po želji i uživajte!
Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!