Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OMILJENA NAMIRNICA

RECEPT DANA Svi dijele recept za kruh koji se ne mijesi: Treba vam samo 5 sastojaka i 10 minuta za osnovnu pripremu

shutterstock
20.06.2024.
u 09:30

Domaći kruh nije teško pripremiti, a osnovni recept možete doraditi, dodajući tijestu sjemenke ili kombiniranjem različitih masnoća

Kruh je omiljena namirnica u većini kućanstava i sve je više onih koji umjesto kupovne varijante biraju onu zdraviju, domaću. Priprema kruha kod kuće uopće ne treba biti kompliciran i zamoran posao, a u posljednje vrijeme na društvenim mrežama vrlo je popularan recept za kruh koji se ne treba čak ni mijesiti. Drugim riječima, možete ga pripremiti a da uopće ne zaprljate ruke tijestom.

Za pripremu vam je je potrebno svega nekoliko sastojaka:

  • tri šalice glatkog bijelog brašna
  • jedna i pol šalica tople vode
  • pola šalice maslaca
  • jedna vrećica suhog kvasca
  • malo soli

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Prvo je potrebno promiješati brašno, kvasac i sol, a potom u smjesu dodati maslac, koji ste ostavili da omekša na sobnoj temperaturi, i vodu. Kuhačom dobro promiješajte smjesu sve dok se ne pretvori u kompaktno tijesto. Nakon toga prekrijte krpom i ostavite tijesto da miruje. Za ovu fazu pripreme potrebno vam je maksimalno deset minuta.

Dozvolite tijestu na naraste bar dva puta i svaki put ga energično promiješajte kuhačom. Potom ga premjestite u posudu u kojoj ćete ga peći i ostavite da ondje još jednom naraste. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite otprilike 50 minuta, odnosno dok kruh ne poprimi zlatnu boju. Nakon što ga izvadite iz pećnice, prekrijte vlažnom krpom kako se kora ne bi pretjerano stvrdnula.

VEZANI ČLANCI: 

 

Za zdraviju varijantu kruha koji se ne mijesi, bijelo brašno možete kombinirati s pirovim ili raženim, a u tijesto možete ubaciti i šaku suncoretovih, bučinih, chia ili lanenih sjemenki. Da biste dobili vegansku varijantu kruha, umjesto maslaca, za pripremu koristite maslinovo ulje.

Viralni veganski recept: Ispečete kore od banane i dobijete - slaninu!

Ključne riječi

Komentara 1

SH
Shorv600
08:05 23.06.2024.

Zašto ne pišete količine u mililitrima i gramima jer ima različitih šalica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije