brzo i jednostavno

RECEPT DANA Iskoristite ih dok su u sezoni: Napravite preukusan kolač s breskvama

Foto: shutterstock
RECEPT DANA Iskoristite ih dok su u sezoni: Napravite preukusan kolač s breskvama
01.08.2024.
u 09:30
Ovaj kolač s breskvama pravo je osvježenje i savršen način da uživate u sezonskom voću!
Pogledaj originalni članak

Tražite inspiraciju za ukusnu poslasticu koja će razveseliti vas i vaše ukućane? Imam savršen recept za vas! Sezona je breskvi, nektarina i marelica, pa iskoristite ovo vrijeme za pripremu neodoljivo sočnog i ukusnog kolača koji je istovremeno jednostavan za pripremu. Ovaj kolač, obogaćen breskvama, idealan je za ljetne dane. Evo recepta!

Sastojci za pleh od 30 cm:

  • 150 g maslaca
  • 160 g šećera
  • 370 g kiselog vrhnja
  • 3 jaja
  • 24 g praška za pecivo
  • 350 g brašna
  • Prstohvat soli
  • 6-8 breskvi (ovisno o veličini, a može i marelice ili nektarine)

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Omekšali maslac izmiksajte sa šećerom dok ne postane kremast. Dodajte jaja i dobro izmiksajte, zatim dodajte kiselo vrhnje i sve zajedno umiksajte. U smjesu umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i prstohvatom soli. Narežite 400-500 g breskvi na kockice, dodajte ih u tijesto i lagano promiješajte. Pleh namastite uljem ili maslacem, pobrašnite ili obložite papirom za pečenje te izlijte smjesu. Na vrh tijesta posložite kriške breskvi. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40-45 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha. Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu i uživajte!

Viralni veganski recept: Ispečete kore od banane i dobijete - slaninu!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.