Tražite inspiraciju za ukusnu poslasticu koja će razveseliti vas i vaše ukućane? Imam savršen recept za vas! Sezona je breskvi, nektarina i marelica, pa iskoristite ovo vrijeme za pripremu neodoljivo sočnog i ukusnog kolača koji je istovremeno jednostavan za pripremu. Ovaj kolač, obogaćen breskvama, idealan je za ljetne dane. Evo recepta!
Sastojci za pleh od 30 cm:
- 150 g maslaca
- 160 g šećera
- 370 g kiselog vrhnja
- 3 jaja
- 24 g praška za pecivo
- 350 g brašna
- Prstohvat soli
- 6-8 breskvi (ovisno o veličini, a može i marelice ili nektarine)
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Omekšali maslac izmiksajte sa šećerom dok ne postane kremast. Dodajte jaja i dobro izmiksajte, zatim dodajte kiselo vrhnje i sve zajedno umiksajte. U smjesu umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i prstohvatom soli. Narežite 400-500 g breskvi na kockice, dodajte ih u tijesto i lagano promiješajte. Pleh namastite uljem ili maslacem, pobrašnite ili obložite papirom za pečenje te izlijte smjesu. Na vrh tijesta posložite kriške breskvi. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 40-45 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe suha. Ohlađeni kolač pospite šećerom u prahu i uživajte!
Viralni veganski recept: Ispečete kore od banane i dobijete - slaninu!