Ovaj recept za kruh sa sirom i jalapeñom savršen je za ljubitelje začinjenog okusa. Kombinacija cheddar sira i pikantnih jalapeñosa stvara ukusnu harmoniju u svakom zalogaju. Kruh je jednostavan za pripremu, a njegovo lagano, hrskavo tijesto savršeno je za bilo koji obrok ili užinu. Recept je podijelio poznati kuhar @chefmarcelomintz. Uživajte!
Sastojci:
- 360 grama brašna, plus još malo za miješenje
- 1,5 žličica soli
- 1 žličica suhog kvasca
- 180 grama cheddar sira, naribanog
- 2 jalapeño papričice, očišćena od sjemenki i nasjeckana
- 360 mililitara tople vode
VEZANI ČLANCI:
Priprema: U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, kvasac, sir i jalapeño dok se ne sjedine. Dodajte toplu vodu i miješajte dok se tijesto ne oblikuje u kuglu. Smjesa će biti mokra i ljepljiva na dodir. Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i stavite na toplo mjesto na 8 do 18 sati, dok tijesto ne naraste i na vrhu nema mjehuriće mjehurićima.
Zagrijte pećnicu na 230°C. Kada je pećnica zagrijana, stavite pokrivenu posudu od lijevanog željeza zapremnine 2,6 litara u pećnicu na 30 minuta. Istisnite zrak iz tijesta i pobrašnite papir za pečenje. Prenesite tijesto na papir i oblikujte ga u kuglu, koristeći pobrašnjene ruke. Lagano pospite vrh tijesta s malo brašna. Pokrijte tijesto plastičnom folijom i ostavite da odmara 30 minuta.
VEZANI ČLANCI:
Izvadite posudu od lijevanog željeza iz pećnice. Uklonite plastičnu foliju i pažljivo prenesite tijesto zajedno s papirom za pečenje u nju. Pokrijte posudu i pecite 45 minuta. Zatim maknite poklopac i pecite još 10-15 minuta dok kruh ne poprimi zlatno-smeđu boju na vrhu. Ostavite da se malo ohladi prije posluživanja.
Stručnjakinja za bonton tvrdi da svi krivo jedemo kruh: Ključno je jedno pravilo s nožem!