mljac!

RECEPT DANA Od svega nekoliko sastojaka: Napravite kruh s Jalapeño papričicama i sirom

Chef Marcelo Mintz
30.07.2024.
u 09:30

Uz nekoliko jednostavnih koraka, možete uživati u toplom, domaćem kruhu.

Ovaj recept za kruh sa sirom i jalapeñom savršen je za ljubitelje začinjenog okusa. Kombinacija cheddar sira i pikantnih jalapeñosa stvara ukusnu harmoniju u svakom zalogaju. Kruh je jednostavan za pripremu, a njegovo lagano, hrskavo tijesto savršeno je za bilo koji obrok ili užinu. Recept je podijelio poznati kuhar @chefmarcelomintz. Uživajte! 

Sastojci:

  • 360 grama brašna, plus još malo za miješenje
  • 1,5 žličica soli 
  • 1 žličica suhog kvasca
  • 180 grama cheddar sira, naribanog
  • 2 jalapeño papričice, očišćena od sjemenki i nasjeckana
  • 360 mililitara tople vode 

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, kvasac, sir i jalapeño dok se ne sjedine. Dodajte toplu vodu i miješajte dok se tijesto ne oblikuje u kuglu. Smjesa će biti mokra i ljepljiva na dodir. Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i stavite na toplo mjesto na 8 do 18 sati, dok tijesto ne naraste i na vrhu nema mjehuriće mjehurićima. 

Zagrijte pećnicu na 230°C. Kada je pećnica zagrijana, stavite pokrivenu posudu od lijevanog željeza zapremnine 2,6 litara u pećnicu na 30 minuta. Istisnite zrak iz tijesta i pobrašnite papir za pečenje. Prenesite tijesto na papir i oblikujte ga u kuglu, koristeći pobrašnjene ruke. Lagano pospite vrh tijesta s malo brašna. Pokrijte tijesto plastičnom folijom i ostavite da odmara 30 minuta.

VEZANI ČLANCI: 

Izvadite posudu od lijevanog željeza iz pećnice. Uklonite plastičnu foliju i pažljivo prenesite tijesto zajedno s papirom za pečenje u nju. Pokrijte posudu i pecite 45 minuta. Zatim maknite poklopac i pecite još 10-15 minuta dok kruh ne poprimi zlatno-smeđu boju na vrhu. Ostavite da se malo ohladi prije posluživanja.

Stručnjakinja za bonton tvrdi da svi krivo jedemo kruh: Ključno je jedno pravilo s nožem!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije