mljac!

RECEPT DANA Ispunite dom mirisima jeseni uz roladu od bundeve i cimeta

Foto: shutterstock
RECEPT DANA Ispunite dom mirisima jeseni uz roladu od bundeve i cimeta
20.09.2024.
u 09:30
Uživajte u ovoj bogatoj jesenskoj slastici!
Pogledaj originalni članak

Rolada od bundeve je klasik među jesenskim slasticama koji spaja bogat okus bundeve s kremastim nadjevom od sira. Ova mekana, aromatična rolada ne samo da zadovoljava okusne pupoljke, već je i vizualno privlačna, savršena za obiteljske okupljanja. Uz dodatak cimeta i klinčića, svaki zalogaj donosi toplinu i ugodu. Bilo da ste ljubitelj bundeve ili tražite novi desert koji će impresionirati goste, ova rolada idealan je izbor.

Sastojci:

Biskvit:

  • 4 žlice šećera u prahu
  • 95 g brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • ½ žličice mljevenog cimeta
  • ½ žličice mljevenih klinčića
  • ¼ žličice soli
  • 3 velika jaja
  • 200 g šećera
  • 150 g pirea od bundeve

VEZANI ČLANCI: 

Punjenje:

  • 225 g krem ​​sira
  • 200 g šećera u prahu
  • 85 g omekšalog maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žlice šećera u prahu za ukrašavanje

Priprema: Zagrijte pećnicu na 190°C. Namastite lim za pečenje i obložite ga papirom za pečenje, kojeg također premažite maslacem i lagano pobrašnite. Na veliki komad plastične folije stavite nekoliko žlica šećera u prahu. U manjoj posudi, pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, klinčiće i sol. U većoj zdjeli, mikserom umutite jaja i šećer dok smjesa ne postane gusta i blijedožuta. Dodajte pire od bundeve i lagano umiješajte. Postupno dodajte mješavinu brašna dok ne dobijete homogenu smjesu. Rasporedite tijesto ravnomjerno po pripremljenoj tepsiji. Pecite 13-15 minuta. Odmah olabavite rubove i preokrenite kolač na pripremljenu plastičnu foliju. Odlijepite papir za pečenje i pažljivo zarolajte kolač zajedno s folijom. Ohladite na rešetki.

VEZANI ČLANCI: 

U manjoj zdjeli, mikserom umutite krem ​​sir, šećer u prahu, maslac i vaniliju dok ne dobijete glatku smjesu. Nakon što se kolač ohladi, pažljivo ga odmotajte i uklonite plastičnu foliju. Rasporedite smjesu od krem ​​sira ravnomjerno preko površine biskvita, zatim ga ponovno zarolajte. Zamotajte roladu u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na najmanje jedan sat. Prije posluživanja, pospite roladu šećerom u prahu po želji. 

Rolada od sljemenskog kestena:

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.