Jesen nas mami svojim toplim bojama i okusima, a što bolje predstavlja ovu sezonu od mirisne pite od bundeve? Spoj bundeve, naranče i cimeta stvara harmoniju okusa koja priziva ugodu i toplinu. Ova pita ne samo da je iznimno ukusna, već je i jednostavna za pripremu, posebno ako koristite Hokkaido bundevu, koja se ne mora guliti. Savršena za one trenutke kada želite nešto slatko, a nemate puno vremena. Uz to, savršeno se slaže sa šalicom čaja ili kavom. Ako vam ova kombinacija zvuči primamljivo, isprobajte ovaj brzi recept, koji je podijelila blogerica @miffyandrea, a koji će osvojiti vaša nepca!
Sastojci:
Za prhko tijesto:
- 250 g glatkog brašna
- 150 g hladnog maslaca
- 180 g šećera u prahu
- 2-3 žlice hladne vode
VEZANI ČLANCI:
Za nadjev:
- 600 g očišćene Hokkaido bundeve (nije potrebno guliti)
- 200 ml slatkog vrhnja
- 100 ml soka od naranče
- Naribana korica 1 naranče
- 2 jaja
- 120 g šećera
- 2 vanilin šećera
- ½ žličice cimeta
- 50 g gustina
- Prstohvat soli
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Za prhko tijesto u veću zdjelu prosijte brašno i dodajte šećer u prahu. Dodajte hladni maslac narezan na kockice i prstima ga izmrvite u brašnu dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Dodajte vodu po potrebi i zamijesite glatko tijesto. Zamotajte ga u foliju i ostavite u hladnjaku pola sata. Bundevu narežite na kockice i kratko prokuhajte u vreloj vodi dok ne omekša. Ocijedite bundevu i napravite pire. Zatim pire pomiješajte sa slatkim vrhnjem, jajima, sokom i naribanom koricom naranče. Dodajte šećer, vanilin šećer, gustin, cimet i prstohvat soli te sve dobro promiješajte.
Ohlađeno tijesto razvaljajte na veličinu kalupa za pitu i pažljivo ga prenesite u namašćen kalup. Rubove tijesta prilagodite uz kalup. Ulijte pripremljeni nadjev i pecite pitu u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 30-35 minuta, dok nadjev ne postane čvrst. Pustite da se pita potpuno ohladi prije rezanja. Poslužite je s malo šlaga ili kuglicom sladoleda od vanilije.
Napravite fritule kod kuće: Imamo savršeni recept s kojim nema 'dizanja' tijesta i gotove su za čas