oduševiti će svakoga!

RECEPT DANA Jednostavne, a ukusne: Ferrero štrudlice

Foto: @iz_moje_kuhinje_
RECEPT DANA Jednostavne, a ukusne: Ferrero štrudlice
09.10.2024.
u 09:30
Uživajte u ovoj ukusnoj poslastici koja će sigurno oduševiti sve ljubitelje slatkog!
Pogledaj originalni članak

Ferrero štrudlice su savršen spoj hrskavog tijesta i bogatog, kremastog nadjeva s okusom omiljene čokoladne slastice. Ove ukusne štrudlice idealne su za posebne prigode ili kao svakodnevna slastica uz kavu. U nastavku donosimo jednostavan recept food blogerice @iz_moje_kuhinje_ koji možete brzo pripremiti i uživati u svakom zalogaju.

Sastojci:

Za tijesto:

  • 250 g maslaca 
  • 180 g kiselog vrhnja
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • Naribana korica limuna
  • 500 g glatkog brašna

Punjenje:

  • 250 g Nutelle ili Linolade
  • 200 g krem sira (ili mascarponea)
  • 200 g mljevene Plazme
  • 100g mljevenih prženih lješnjaka

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: U zdjelu stavite Nutellu, krem sir, mljevenu Plazmu i mljevene pržene lješnjake. Sve sastojke dobro sjedinite i ostavite sa strane dok pripremate tijesto. Narežite maslac na kockice. Dodajte kiselo vrhnje, limunovu koricu, šećer i vanilin šećer, a zatim postepeno dodajte brašno dok ne dobijete mekano tijesto. Podijelite tijesto na četiri dijela i oblikujte loptice. Svaku lopticu tijesta razvaljajte na papir za pečenje do veličine otprilike 30×20 cm. Nadjev podijelite na četiri dijela, rasporedite jedan dio uz rub razvaljanog tijesta i zarolajte u štrudlu. Štrudle narežite na komade širine oko 4 cm, ali ih ne režite do kraja. Stavite ih na pleh i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 minuta. Štrudlice trebaju ostati svijetle. Kad se štrudlice malo ohlade, prerežite ih do kraja i pospite šećerom u prahu.

Viralni veganski recept: Ispečete kore od banane i dobijete - slaninu!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.