Grčka baklava – sočna, jednostavna i puna oraha, savršena je za sve ljubitelje slastica. Ovaj brz i lagan recept omogućava vam da uživate u tradicionalnim okusima bez puno komplikacija. Sastoji se od mekanog tijesta s grizom i obiljem mljevenih oraha, a prelivena je toplim mliječnim sirupom koji joj daje dodatnu sočnost. Uz šlag pjenu i posip od oraha, ovo je prava poslastica koju ćete obožavati! Recept je s food bloga @kolaci.srece.
Sastojci (šalica od 200 ml):
- 3 jaja
- 1 šalica šećera
- 1 šalica ulja
- 1 šalica jogurta
- 1 šalica griza
- 1 šalica brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 g mljevenih oraha
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Jaja i šećer dobro izmiksajte na najjačoj brzini miksera, oko 10 minuta. Smanjite brzinu miksera i dodajte ulje, jogurt, te brašno pomiješano s grizom, orasima i praškom za pecivo. Smjesu ulijte u namašćen kalup za pečenje promjera 26 cm. Pecite na 200°C oko 35 minuta. Provjerite čačkalicom je li kolač pečen. Prokuhajte 1 šalicu mlijeka s 1 vanilin šećerom. Još vrući kolač prelijte vrućim preljevom. Ohladite i ukrasite šlag pjenom te pospite mljevenim orasima.
Znate li kako se ispravno sprema bijela riža? Ovako svaki put ispada odlično: