mljac!

RECEPT DANA Jesenski kuglof: Mirisna poslastica koja grije dušu

Foto: @sandy_taste
RECEPT DANA Jesenski kuglof: Mirisna poslastica koja grije dušu
17.09.2024.
u 09:30
Njegova jednostavnost, ali i raskoš okusa, čine ga omiljenom poslasticom koju ćete poželjeti dijeliti s najdražima – ili možda sačuvati samo za sebe!
Pogledaj originalni članak

Jesen je vrijeme kada se priroda polako umiruje, a domovi ispunjavaju mirisima začina i toplih poslastica. To je vrijeme kada hladni dani zovu na udobnost – uz šalicu toplog čaja, mekanu dekicu i slastan kolač koji grije iznutra. Jedan od najomiljenijih jesenskih deserata svakako je kuglof, a u ovoj verziji spajamo najljepše okuse sezone: jabuke, cimet, limun, orahe i rum. Recept je podijelila food blogerica @sandy_taste. Uživajte! 

Sastojci:

  • 20 dkg brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 25 dkg šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 jaja
  • 1 dl ulja
  • 1 dl tople vode
  • 1 ribana jabuka
  • Ribana korica jednog limuna
  • 1 žličica cimeta
  • Par kapi ruma
  • 5 dkg kakaa
  • Šaka grubo sjeckanih oraha

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Pjenasto izmiksajte žumanjke, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu. Zatim dodajte vodu, ribanu jabuku, rum, cimet, ulje, sol te brašno pomiješano s praškom za pecivo. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Na kraju, lagano umiksajte snijeg od bjelanjaka i grubo sjeckane orahe. Smjesu podijelite na dva dijela. U jedan dio dodajte kakao i dobro promiješajte. U nauljeni i pobrašnjeni kalup za kuglof ulijte prvo svijetlu, a zatim tamnu smjesu. Vilicom lagano prošarajte slojeve kako biste stvorili lijepi uzorak. Pecite kuglof u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta. Po želji, gotovi kuglof pospite šećerom u prahu.

Viralni veganski recept: Ispečete kore od banane i dobijete - slaninu!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.