tako jednostavno

RECEPT DANA Kraljica jeseni: Napravite juhu od bundeve

shutterstock
16.09.2024.
u 09:30

Uživajte u toploj i hranjivoj juhi koja će vas sigurno zagrijati!

Krem juha od tikve i mrkve idealan je izbor za hladnije dane kada tražimo utjehu u toplim, hranjivim obrocima. Ova jednostavna juha, puna bogatih okusa i zdravih sastojaka, brzo će postati omiljeni recept u vašem domu. Kombinacija butternut tikve ili bundeve, mrkve i luka stvara slatkastu, ali izbalansiranu bazu, dok dodaci poput kurkume, peršina i sjemenki buče ili suncokreta unose dodatne slojeve okusa i teksture. Juha je savršeno kremasta i jednostavna za pripremu, što je čini izvrsnim izborom za svakodnevni ručak ili večeru.

Sastojci:

  • 1 butternut tikva ili neka druga tikva/bundeva srednje veličine
  • 3 velike mrkve ili 5-6 manjih
  • 1 glavica luka
  • Sol, papar, kurkuma, peršin
  • Bučine i suncokretove sjemenke (opcionalno)

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Sitno nasjeckajte glavicu luka i popržite je na malo maslinovog ulja dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Ogulite tikvu i mrkvu, narežite ih na manje kockice i dodajte luku. Pirjajte sve zajedno nekoliko minuta. Prelijte vodom toliko da pokrije sve sastojke i kuhajte na srednjoj vatri 30-45 minuta, dok povrće ne omekša. Tikva će biti gotova nešto brže od mrkve. Kad su svi sastojci kuhani, po potrebi dodajte još vode ako je juha pregusta, te sve izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu teksturu. Začinite po ukusu solju, paprom i kurkumom, pa pospite svježe nasjeckanim peršinom. Po želji, pospite bučinim i suncokretovim sjemenkama, a nekoliko kapi bučinog ulja dodat će posebnu aromu.

Od cvijeća tikvice s Dolca pripremaju se najfiniji specijaliteti:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije