mljac!

RECEPT DANA Napravite Kinder bueno tortu za sladak početak tjedna

Foto: @_miris_dunja
RECEPT DANA Napravite Kinder bueno tortu za sladak početak tjedna
08.04.2024.
u 09:30
Savršena za sve generacije, ova će čokoladna ljepotica oduševiti svako nepce.
Pogledaj originalni članak

Iako je većini ljudi ponedjeljak najgori dan u tjednu, možete ga popraviti uz ovu ukusnu i kremastu Kinder bueno tortu. Savršena za sve generacije, ova će čokoladna ljepotica oduševiti svako nepce, a u pripremu se može uključiti bilo tko. Recept je na podijeljen na food blogu @_miris_dunja. Uživajte! 

Sastojci: 

Biskvit:

  • 2 jaja
  • 60 g šećera
  • 50 g glatkog brašna
  • 10 g gustina
  • 10 g kakaa u prahu

VEZANI ČLANCI: 

Krema:

  • 200 g mascarpone sira 
  • 200 g namaza od lješnjaka
  • 300 g slatkog vrhnja 
  • 2 listića želatine
  • dvije žličice namaza od lješnjaka za biskvit (po želji - Nutella ili nešto drugo)

Za sočnost biskvita:

  • 100 ml mlijeka
  • 20 g instant kakaa

Čokoladna glazura: 

  • 70 g mliječne čokolade
  • 50 g slatkog vrhnja
  • 30 g tamne čokolade
  • žličica ulja

GALERIJA: Što je jestivo i nakon roka trajanja: Donosimo veliki vodič koliko doista traju jogurti, kava, kruh…

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Kruh s kiselim tijestom
Foto: Igor Soban/PIXSELL
"Najbolje upotrijebiti do" na proizvodima
Foto: Igor Soban/PIXSELL
"Najbolje upotrijebiti do" na proizvodima
Foto: Igor Soban/PIXSELL
"Najbolje upotrijebiti do" na proizvodima
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
Krvavica: Vjetrosolana Ramova u vlasništvu Ivana Šimića
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Što raditi u kući tijekom trajanja pandemije koronavirusa
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Zbog svinjske kuge uzgajivači svinja primorani na svinjokolju već početkom jeseni, arhivske snimke
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Rijeka: Ponuda riba i rakova na gradskoj ribarnici

Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom mutite na najvećoj brzini 10 minuta. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i promiješajte lopaticom. Smjesu sipajte u kalup promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, i pecite 15 minuta. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.

Dok se biskvit peče, pripremite smjesu za sočniji biskvit - zagrijte mlijeko i u njemu otopite kakao. Dok se biskvit hladi, pripremite kremu. Umutite 250 g slatkog vrhnja i stavite na hladno. Namočite želatinu u hladnoj vodi 5 minuta; mascarpone sir miješajte s namazom od lješnjaka dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Zagrijte 50 ml slatkog vrhnja i u njemu otopite iscijeđenu želatinu. Dodajte u kremu i dobro promiješajte ručnim mikserom. Na kraju s pomoću lopatice umiješajte umućeno vrhnje.

VEZANI ČLANCI: 

Izrežite biskvit na dva jednaka sloja. Donji biskvit stavite na podlogu, navlažite ga pripremljenim mlijekom s kakaom i namjestite obruč. Premažite ga s nešto više od pola kreme (po želji stavite izlomljene komade Kinder Buena) i poravnajte površinu. Na kremu stavite drugi biskvit i navlažite ga, premažite Nutellom pa ga zatim premažite ostatkom kreme.

Kad se krema ohladi, prelijte je čokoladnom glazurom. Zagrijte slatko vrhnje i prelijte po mliječnoj čokoladi. Pričekajte jednu minutu i umiješajte u glatku kremu; pustite da se malo ohladi i prelijte po torti. Tortu vratite u frižider i pripremite čokoladu za ukrašavanje. Ostavite da se torta hladi najmanje 5 sati. Skinite obruč s ohlađene torte i ukrasite je po želji.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

SIGURNOST GRAĐEVINA

Hrvatski građevinski inženjer: Zgrade izgrađene u ovom razdoblju su najkritičnije. Gradile su se bez adekvatnih projektnih obrada

"Zabrinjavajuće je da do ovog urušavanja nije došlo uslijed elementarne nepogode kao što smo imali potrese u Zagrebu i Petrinji niti obilnih oborina kao što je bio slučaj u Valenciji, Jablanici u BiH ili u Bologni. Nije bilo niti velikih oborina, snijega, niti jakog utjecaja vjetra ili temperature, a nadstrešnica se ipak urušila i izazvala veliku tragediju."

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.