Ako nemate ideja što napraviti za lagan, nedjeljni ručak, ovo je savršen recept za vas. Ove jednostavne, a tako ukusne rolice, su kremaste, bogate i sočne, a ako napravite i nadjev, definitivno će vas oboriti s nogu. Recept je podijelio food blog @recepti_za_srecu.
Sastojci:
- Pileći file (500-600g)
- Dva pakiranja pancete u ploškicama
VEZANI ČLANCI:
Nadjev:
- 1-2 žličice meda
- malo soka od limuna
- 1-2 žličice senfa
- sol
- papar
- bijeli luk u prahu
- malo čili paprike (izostavite ako ne volite ljutkasto, stavite slatku papriku)
- par žličica maslinovog ulja/ulja koje koristite
Priprema: File isjeći na tanje štapiće i svaki umotati u list slanine. U posudu za pečenje staviti papir za pečenje i poredati piletinu.
Napraviti nadjev od sastojaka, sve pomiješati i dobro sjediniti. Probati i podesiti okus. Ako što nedostaje, dodajte (primjerice sol, med, limun), ali ne pretjerujte, već dozirajte. Svaki štapić premazati nadjevom i staviti u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva. Poslije 20 minuta okrenuti štapiće, premazati nadjevom I peći dok ne porumene Kada izvadite iz pećnice možete posuti sitno sjeckanim percima mladog luka ili poriluka. Može li jednostavnije, a ukusnije!
Recept za raštiku na dalmatinski!