mljac!

RECEPT DANA Nemojte ih kupovati: Sami napravite ukusne ciabatte

Foto: shutterstock
RECEPT DANA Nemojte ih kupovati: Sami napravite ukusne ciabatte
08.05.2024.
u 09:30
Njihov bogat okus i tekstura čine ih popularnim izborom za razne vrste sendviča.
Pogledaj originalni članak

Ciabatte su vrsta talijanskog kruha koja je poznata po svom mekanom unutrašnjem dijelu i hrskavoj korici. Ova rustikalna peciva obično su oblika pravokutnika ili ovala, s rupicama i nepravilnostima na površini. Njihov bogat okus i tekstura čine ih popularnim izborom za razne vrste sendviča, priloga ili jednostavno umakanje u maslinovo ulje i balzamični ocat kao predjelo. Mi vam donosimo najbolji recept uz koji će vam uvijek ispasti savršeno. Uživajte! 

Sastojci: 

  • 400 g glatkog brašna
  • 3 dl mlake vode
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 20 g instant suhog kvasca (1 žlica)
  • 8 g soli (1 žličica)

VEZANI ČLANCI: 

Postupak: Pomiješajte sve sastojke odjednom dok ne postanu homogeni i ostavite da odstoji 30 minuta. Namočite ruke i ‘preklapajte’ tijesto kako bi ga dobro umijesili. Ostavite ga da odstoji te ga zatim stavite na dobro pobrašnjenu podlogu i izrežete na veličinu koju želite. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje koji treba pobrašniti prije stavljanja testa. Ostavite još 10 minuta da tijesto odmori i pobrašnite ga odozgo. Pecite u pećnici 15 minuta na 230-250 stupnjeva.

Studija mnoge zgrozila: Neke vrste kupovnog kruha sadrže tragove ljudske kose i ptičjeg perja!

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.