Iako izgleda komplicirano i poput nekog deserta koji se poslužuje u skupim restoranima, Millefeuille sa kremom od maka i limuna zapravo je vrlo jednostavan, a neodoljiv desert. Za pripremu vam treba svega 30 minuta i nekoliko sastojaka. Recept je podijelila food blogerica Mateja Kvarić Zobec. Uživajte!
Sastojci:
- 1 lisnato tijesto (razvaljano)
- 1 žlice šećera u prahu
VEZANI ČLANCI:
Krema od maka i limuna:
- 1 mascarpone
- 2 žlice šećera u prahu
- Korica jednog limuna
- 250 g slatkog vrhnja
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica maka
- Pekmez od malina
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Za kremu, sve sastojke, osim pekmeza, izmiksajte u kremu. Zagrijte pećnicu na 200°C. Razvaljano lisnato tijesto stavite na lim, ispikajte vilicom i posipajte šećerom u prahu. Prekrijte papirom za pečenje i na njega stavite drugi lim. Pecite 20 minuta. Kada se ohladi, izrežite tijesto na trake željene veličine. Svako lisnato tijesto premažite pekmezom od maline, pa na njega istiskujte kremu. Ponovite postupak. Za jedan kolač vam trebaju tri korice.
Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!