Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mljac!

RECEPT DANA Napravite čoko krem študlu: Nezahtjevan recept oduševit će sve ljubitelje čokolade!

Instagram/@biljina.kuhinja.tv
28.04.2024.
u 09:00

Jednostavno se priprema, a nevjerojatno je ukusna

Ako ste obožavatelj čokolade, a za vikend biste se htjeli malo zasladiti, onda je ovo idealan recept za vas. Nije nimalo zahtjevan, a sastojci ne mogu biti jednostavniji. Recept je s food bloga @biljina.kuhinja.tv Uživajte! 

Sastojci: 

-500 g kora za pite

Za 1. fil:
- 3 veća jajeta
- 3 žlice šećera
- 2 dl ulja
- 2 dl jogurta
- pola šalice pšeničnog griza ( šalice od 2 dl)
- 1 prašak za pecivo

Za 2.fil:
- 1 l mlijeka
- 9 žlica šećera 
- 3 vrećice pudinga od čokolade

VEZANI ČLANCI:

Priprema: Napraviti najprije 1. fil : Stavite mlijeko sa šećerom u lonac da se kuha, odvojite malo mlijeka od 1 l pa u njemu razmutite prašak za puding. Kada mlijeko počne vriti, skuhajte puding u mlijeku i ostavite ga malo se ohladi (ne sasvim), uz povremeno miješanje kako se ne bi stvorile grudice. Nakon toga, pripremite 1. fil kojim se kore premazuju: umutite bjelanjke sa šećerom, dodajte žumanjke, ulje, griz, prašak za pecivo i jogurt. Zatim uključiti pećnicu da se grije na 180°C, a za to vrijeme prebrojite kore i podijelite ih na četiri dijela. Slažite kore, na prve 3 staviti po 3-4 žlice fila, a na četvrtu staviti topli puding, te rasporedite gomilice duž ruba kore i urolajte.

Četvrta kora se ne premazuje filom s grizom, već samo na rub stavi puding. Pažljivo uvijte štrudlu, budući da je mekana i osjetljiva pa je prebacite na pleh obložen papirom za pečenje, a tako napravite i s ostalim korama. Zatim sve štrudle premažite ostatkom fila od griza. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 180 °C dok ne porumene, oko pola sata. Ostavite štrudlu da se dobro ohladi, najmanje 6 sati u hladnjaku. Nakon toga , narežite i pospite šećerom u prahu. Dobar tek! 

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije