Pijesak torta je jedna od najjednostavnijih torti za pripremu, ne peče se, i uvijek svima dobro uspijeva - bez obzira na to koliko ste dobar slastičar! Sve što trebate je skuhati puding od vanilije, ohladiti ga, dodati maslac i razdijeliti na tri jednaka dijela. Bitno je samo da ispoštujete redoslijed slaganja krema. Recept je s food bloga @natalija_mysticcakes. Uživajte!
Sastojci:
Krema:
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga od vanilije
- 200 g šećera
- 250 g maslaca (ili margarina)
- 200 g mljevenog keksa
- 150 g kokosa
- 200 g mljevenih pečenih oraha (ili lješnjaka)
- 3 pune žlice Nutelle
VEZANI ČLANCI:
Za dekoraciju:
- 1 vrečica šlag pjene
- 150-200 ml mlijeka
Priprema:
Krema: U 200 ml mlijeka razmutite puding, a ostatak mlijeka sa šećerom ulijte u lonac i stavite na vatru dok ne proključa. Skinite sa vatre i ukuhajte puding ulijevajući ga u tankom mlazu i sve vrijeme mješajući žicom, pa kuhajte na srednjoj vatri par minuta dok se ne puding ne zgusne. Skinite sa vatre, pokrijte prozirnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi da se puding sasvim ohladi.
Ohlađeni puding prvo izradite mikserom da postane skroz gladak, a potom dodajte omekšali maslac sobne temperature i sve dobro sjedinite mikserom. Sada ovu kremu podijelite na 3 jednaka dijela. U prvi umiješajte mljeveni keks. U drugi dio umiješajte kokos, a u treći dio pečene mljevene orahe i 3 žlice Nutelle.
VEZANI ČLANCI:
Slaganje torte: Na odgovarajući tanjur ili tacnu stavite obruč (ili podesivi okvir), a iznutra ga obložite folijom radi lakšeg odvajanja. Na dno tanjura prvo rasporedite kremu s keksom. Potom dolazi krema od kokosa te na kraju tamna krema od oraha i Nutelle. Poravnajte i stavite tortu u frižider na nekoliko sati, a najbolje preko noći da se dobro ohladi i stegne. Skinite obruč sa torte i ukrasite je po želji šlagom.
Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!