Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez pečenja!

RECEPT DANA Jeste li ikad čuli za 'Pijesak tortu'? Imamo recept!

@natalija_mysticcakes
26.04.2024.
u 09:30

Bitno je samo da ispoštujete redoslijed slaganja krema!

Pijesak torta je jedna od najjednostavnijih torti za pripremu, ne peče se, i uvijek svima dobro uspijeva - bez obzira na to koliko ste dobar slastičar! Sve što trebate je skuhati puding od vanilije, ohladiti ga, dodati maslac i razdijeliti na tri jednaka dijela. Bitno je samo da ispoštujete redoslijed slaganja krema. Recept je s food bloga @natalija_mysticcakes. Uživajte!

Sastojci:

Krema: 

  • 1 l mlijeka
  • 3 pudinga od vanilije
  • 200 g šećera
  • 250 g maslaca (ili margarina)
  • 200 g mljevenog keksa
  • 150 g kokosa
  • 200 g mljevenih pečenih oraha (ili lješnjaka)
  • 3 pune žlice Nutelle 

VEZANI ČLANCI: 

Za dekoraciju:

  • 1 vrečica šlag pjene
  • 150-200 ml mlijeka

Priprema:

Krema: U 200 ml mlijeka razmutite puding, a ostatak mlijeka sa šećerom ulijte u lonac i stavite na vatru dok ne proključa. Skinite sa vatre i ukuhajte puding ulijevajući ga u tankom mlazu i sve vrijeme mješajući žicom, pa kuhajte na srednjoj vatri par minuta dok se ne puding ne zgusne. Skinite sa vatre, pokrijte prozirnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi da se puding sasvim ohladi.

Ohlađeni puding prvo izradite mikserom da postane skroz gladak, a potom dodajte omekšali maslac sobne temperature i sve dobro sjedinite mikserom. Sada ovu kremu podijelite na 3 jednaka dijela. U prvi umiješajte mljeveni keks. U drugi dio umiješajte kokos, a u treći dio pečene mljevene orahe i 3 žlice Nutelle.

VEZANI ČLANCI: 

Slaganje torte: Na odgovarajući tanjur ili tacnu stavite obruč (ili podesivi okvir), a iznutra ga obložite folijom radi lakšeg odvajanja. Na dno tanjura prvo rasporedite kremu s keksom. Potom dolazi krema od kokosa te na kraju tamna krema od oraha i Nutelle. Poravnajte i stavite tortu u frižider na nekoliko sati, a najbolje preko noći da se dobro ohladi i stegne. Skinite obruč sa torte i ukrasite je po želji šlagom.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije