Ova sirova, veganska torta nema dodanog šećera, puna je proteina i zdravih masti iz orašastih plodova i kokosovog mlijeka, a borovnice i mango daju joj svježinu i lakoću. Torta je lagana, vrlo osvježavajuća, kremasta i punog okusa. Odlična je alternativa za osobe koje imaju alergije i intoleranciju na određene namirnice poput mliječnih proizvoda, glutena ili se jednostavno žele hraniti zdravije. Recept je s food bloga @vege_delicije.
Sastojci (kalup promjera 20 cm):
Podloga:
- 170 g badema
- 70 g zobenih pahuljica (gluten free)
- 100 g svježih datulja
- 50 ml vode
Priprema: Bademe, zobene pahuljice i datulje usitniti u multipraktiku, dodati malo vode, promiješati i utisnuti u kalup.
VEZANI ČLANCI:
Krema od manga:
- 150 g indijskih oraščića prethodno namočenih u vodi
- 200 ml kokosovog mlijeka iz konzerve
- 200 g svježeg manga
- 60 ml javorovog sirupa
- pola žličice psylliuma u prahu
- pola žličice kurkume u prahu
- sok pola limuna
- 2 žlice rastopljenog kokosovog ulja
- 20 g sušenog manga
Priprema: Sve sastojke izblendati u blenderu i uliti u kalup. Tortu staviti u zamrzivač da se krema stisne.
VEZANI ČLANCI:
Krema od borovnica:
- 150 g indijskih oraščića prethodno namočenih u vodi
- 200 ml kokosovog mlijeka iz konzerve
- 200 g svježih borovnica
- 60 ml javorovog sirupa
- pola žličice psylliuma u prahu
- 1 žličica pitaye u prahu i 1 žličica plave spiruline u prahu (zbog boje, ne utječe na okus)
- sok pola limuna
- 2 žlice rastopljenog kokosovog ulja
Priprema: Sve sastojke izblendati u blenderu i preliti preko kreme od manga. Tortu staviti u zamrzivač da se krema stisne. Prije konzumacije tortu prebaciti u frižider.
Viralni veganski recept: Ispečete kore od banane i dobijete - slaninu!
prekrasno izgleda boja torte mljac