mljac!

RECEPT DANA Napravite najmekše kiflice od sira koje će se topiti u ustima!

Shutterstock
21.04.2024.
u 07:17

Ove kiflica toliko će vas oduševiti da ćete ih raditi ponovno i ponovno

Ako ste u potrazi za receptom koji je jednostavan i ne zahtijeva puno vremena i sastojaka, a u kojem ćete apsolutno uživati, ona su ove kiflice savršena opcija za vas. Radi se o najmekšim kiflicama sa sirom čiji je recept podijelila Instagram food blogerica @marininakuhinjic.

Sastojci:
- 500 g brašna
- 250 ml mlijeka
- 3 žlice šećera
- 1 žlica soli
- 100 ml otopljenog maslaca
- 1 kocka svježeg kvasca
- 1 jaje (bjelanjak u tijesto)
- Žumanjci za premazivanje
- Sir za punjenje
- Sezam i sol za posipanje 

VEZANI ČLANCI:



Priprema: U mlijeko izmrvite svjež kvasac, dodajte šećer, dobro promiješajte i ostavite da nabuja. U posudi pomiješajte ostale suhe sastojke, dodajte rastopljeni maslac, jaja i nabujali kvasac. Zamijesite mekano tijesto i ostavite da odmara oko pola sata. Premijesite tijesto i podijelite ga na manje dijelove (ovisno o tome kakvu veličinu kiflica želite). 

Rastanjite tijesto u obliku pravokutnika, na jednu stranu stavite sir, a drugu zarežite cijelom širinom. Valjajte kiflicu od sira prema zarezima i slažite ih u tepsiju sa papirom za pečenje. Premažite žumanjkom i pospite sezamom. Pecite na 180 stupnjeva dok se ne ispeku (oko 25 minuta). Dobar tek! 

Recept za raštiku na dalmatinski! 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije