mljac!

RECEPT DANA Osvježavajuće i ukusne: Ledene banana kocke

Foto: @natalija_mysticcakes
RECEPT DANA Osvježavajuće i ukusne: Ledene banana kocke
02.04.2024.
u 09:30
Super stvar kod ovog kolača je što banane možete zamijeniti apsolutno bilo kojim sezonskim voćem.
Pogledaj originalni članak

Pred vama je jedan super jednostavan, lagan, kremasti kolač s bananama koji odlično će vas osvježiti u toplim danima. Ove ledene banana kocke čine biskvit od bjelanjaka preliven mlijekom, kremom od žumanjaka s vanilin šećerom, banane prelivene limunovim sokom i vrhnje za šlag. Bez mnogo filozofije i od pristupačnih i jeftinih sastojaka. Recept je s food bloga Mystic Cakes.  

Super stvar kod ovog kolača je što banane možete zamijeniti apsolutno bilo kojim sezonskim voćem. Bijeli biskvit i krema su univerzalni pa se uz njih odlično slaže svako voće. Savršen bi bio i sa svježim jagodama, a nećete pogriješiti ako ga napravite sa svježim malinama ili kupinama. Isto tako možete koristiti i voće iz kompota po želji. Pustite mašti na volju.

VEZANI ČLANCI: 

Sastojci:

Za biskvit:

  • 7 bjelanjaka
  • 7 žlica šećera
  • 3 žlice ulja
  • 7 žlica oštrog brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Za preljev:

  • 100 ml mlijeka

Za kremu:

  • 700 ml mlijeka
  • 7 žumanjaka
  • 7 žlica šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 5 žlica brašna (60 g)
  • 200 g maslaca (ili margarina)

GALERIJA: Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad

Foto: Thinkstock
hrana
Foto: Thinkstock
Palačinke
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Palačinke
Foto: Thinkstock
Palačinke
Foto: Thinkstock
Palačinke

Još:

  • 6 banana
  • limunov sok
  • 250 ml vrhnja za šlag 

Priprema:

Biskvit: Od bjelanjaka umutite čvrsti snijeg uz postepeno dodavanje šećera. Mutite dok god se sav šećer ne otopi. Potom smanjite mikser na najmanju brzinu pa dodajte ulje u tankom mlazu. Odložite mikser pa na kraju ručno umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Lagano miješajte špatulom pazeći da ne lomite snijeg. Smjesu za biskvit rasporedite u pleh obložen pek papirom, dimenzija 32×24 cm, i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 15 min. S malo ohlađenog biskvita maknite papir, vratite ga u pleh i prelijte vrućim mlijekom.

VEZANI ČLANCI: 

Krema: Izmiješajte žumanjke, šećer i vanilin šećer, ulijte malo mlijeka i dodajte brašno pa sve dobro sjedinite da ne bude grudica. Ostatak mlijeka stavite na vatru da provrije. Ukuhajte smjesu od žumanjaka sve vrijeme miješajući pa skinite sa vatre kad se zgusne. Kremu pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. U mlaku kremu umiksajte maslac sobne temperature i dobro sjedinite.

Slaganje kolača: Na biskvit namažite kremu i izravnajte je. Na kremu poslažite banane koje ste premazali limunovim sokom da ne pocrne i presjekli po dužini na polovine. Na banane nanesite umućeno vrhnje za šlag, poravnajte i kolač pospite naribanom mliječnom čokoladom ili ga ukrasite po želji. Ledene banane kocke dobro rashladite u frižideru. Uživajte!

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.