Kombinacija čokolade i naranče većini ljudi izmami osmijeh na lice, a upravo je takva torta Orange. Ukusna je i osvježavajuća, a pripremiti je može gotovo bilo tko. Recept je podijelila slastičarka Ankica Madunić na svom Instagram profilu @ankica_torte_i_kolaci.
Sastojci:
Biskvit:
- 4 žumanjka
- 6 žlica šećera
- 2 žlice vode
- 2 žlice brašna
- 3 žlice kakaa
- Pola praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
- 100 g oraha ili lješnjaka
- 4 bjelanjka
VEZANI ČLANCI:
Ganache:
- 500 ml slatkog vrhnja
- 300 g čokolade za kuhanje
Krema:
- 600 ml soka od naranče
- 2 pudinga od vanilije
- 3 žlice šećera
- 300 g ABC sira
- 300 ml umućenog slatkog vrhnja
Preljev:
- 200 ml soka od naranče
- 2 žlice šećera
- 1 želatina
VEZANI ČLANCI:
Priprema:
1. Umutite snijeg od bjelanjaka i ostavite sa strane.
2. Pjenasto umutite žutanjke i šećer te postepeno dodajte sve ostale sastojke i miksajte.
3. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka sa smjesom.
4. Biskvit pecite na 180° otprilike 13 minuta.
5. Pripremite ganache tako da zagrijete slatko vrhnje i u njega ubacite lomljenu čokoladu. Miješajte dok se čokolada na otopi i dok ne dobijete glatku smjesu.
5. Ganache izlijte na biskvit i ostavite u hladnjaku da se stegne.
6. Skuhajte puding prema uputama na vrećici, ostavite da se ohladi te u njega umiješajte sve ostale sastojke.
7. Ohlađenu kremu izlijte preko ganachea i vratite u frižider.
8. Pomiješajte sok od naranče, želatinu i šećer. Ostavite da malo nabubri te zagrijavajte dok se želatina potpuno ne otopi.
9. Prelijte preko kreme, ohladite i uživajte!
Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!