mljac!

RECEPT DANA Palačinke i krema od limuna: Ovo je najbrža ljetna torta koju ćete napraviti

Foto: @just.katebake
RECEPT DANA Palačinke i krema od limuna: Ovo je najbrža ljetna torta koju ćete napraviti
28.08.2024.
u 09:30
Red palačinki, red kreme i gotovi ste!
Pogledaj originalni članak

Ako ste ljubitelj palačinki i tražite nešto novo i osvježavajuće, ovaj recept je savršen za vas! Klasične palačinke dobivaju poseban okus kada ih obogatite bogatim slojem mascarpone kreme i osvježavajućim lemon curdom. Ovaj recept kombinira slatkoću i kiselost na savršen način, stvarajući desert koji će oduševiti vaše nepce i ostaviti goste bez daha. Pripremite se za slasne zalogaje uz ovaj jednostavan recept food blogerice @just.kateblake. Evo kako da ih napravite!

Sastojci: 

Palačinke:

  • 380 g brašna
  • 6 jaja
  • 2 žumanjka
  • 40 g šećera
  • 1 mala žličica soli
  • 40 ml ulja
  • 40 g otopljenog maslaca
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 300 ml mlijeka

VEZANI ČLANCI: 

Lemon curd:

  • 3 žumanjka
  • 2 cijela jaja
  • 100 g šećera
  • Naribana limunova korica
  • Sok od jednog limuna
  • 60 g hladnog maslaca
  • Prstohvat soli

Mascarpone krema:

  • 250 g mascarponea
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 70 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Umiksajte tijesto za palačinke - ovisno o brašnu možda će vam trebati više mlijeka ili ako primijetite pred kraj da je smjesa gusta slobodno dodajte mlijeko ili vodu dok ne bude dovoljno rijetka. Pecite palačinke samo s 1 strane - dobiti ćete otprilike  20 palačinki. Za lemon curd lagano umiješajte jaja i šećer koji ste prethodno začinili limunovom koricom, kuhajte na pari uz stalno miješanje, dodajte ohlađeni maslac i sol. Za mascarpone kremu sastojke lagano promiješati i svaku palačinku premazati slojem mascarpone kreme, zatim dodati lemon curdom i tako sve dok se sastojci ne potroše. Ohladite i poslužite.

Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.