mljac!

RECEPT DANA Tako jednostavno: Napravite najsočniji brownie s višnjama

@superreceptifood
23.08.2024.
u 09:30

Uživajte u domaćem brownieju s višnjama!

Ako volite čokoladu i tražite desert koji je savršena kombinacija slatkog i kiselkastog okusa, brownie s višnjama je pravi izbor za vas! Ovaj sočan i bogat kolač donosi spoj čokoladne teksture i osvježavajućih višanja, stvarajući idealnu ravnotežu okusa koja će oduševiti sve ljubitelje slastica. Recept je s food bloga @superreceptifood. Uživajte! 

Sastojci:

  • 300 g višanja (ocijeđenih)
  • 3 jaja
  • 240 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 prstohvata soli
  • 160 g maslaca
  • 75 g glatkog brašna
  • 50 g kakaa
  • 100 g tamne čokolade

VEZANI ČLANCI: 

Priprema: Otopite maslac na laganoj vatri, a zatim maknite i dodajte izlomljenu tamnu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi i smjesa postane glatka. Dodajte dva prstohvata soli, pa ostavite sa strane da se malo ohladi. Umutite jaja, šećer i vanilin šećer u velikoj posudi dok smjesa ne postane pjenasta. Zatim dodajte otopljenu čokoladu s maslacem i sve dobro sjedinite. Polako, žlicu po žlicu, dodajte kakao i brašno u smjesu, miješajući dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Pripremite pleh obložen papirom za pečenje. Izlijte polovicu pripremljene smjese u pleh i ravnomjerno je rasporedite. Zatim posložite ocijeđene višnje preko smjese, a na višnje prelijte preostalu smjesu. Pecite brownie u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 °C oko 30 minuta. Brownie bi trebao ostati mekan u sredini čak i nakon što se ohladi. Ohladite na sobnoj temperaturi pa narežite ga na kocke. Po želji, poslužite ga toplog uz kuglicu sladoleda od vanilije za savršeno slatko-kiselo iskustvo.

Znate li od čega je napravljena popularna čokoladica KitKat? Ovo sigurno niste znali!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije