Panna Cotta je uvijek pravi izbor kada trebate ultrabrzi desert bez pečenja, a za ljubitelje Nutelle ova Nutella Panna Cotta je ostvarenje sna – gotova u tren oka, a okus obara s nogu. Vrlo jednostavna slastica bez puno filozofije, ali zato provjerena, napravljena od namirnica koje jamče ultimativni užitak. Recept je podijelila food blogerica @natalija_mysticcakes. Uživajte!
Sastojci (za 6-8 čaša):
Za Panna Cottu:
- 500 ml slatkog vrhnja
- 250 ml mlijeka
- 2 vanilin šećera
- 200 g Nutelle (ili slične nougat kreme)
- 1 vrećica želatine - 10 g
VEZANI ČLANCI:
Za ganache preljev:
- 100 ml slatkog vrhnja
- 50 g čokolade za kuhanje
- 50 g Nutelle
- 25 g nasjeckanih prženih lješnjaka
Priprema: U lonac ulijte slatko vrhnje, mlijeko i vanilin šećer. Dodajte Nutellu i stavite posudu na vatru da prokuha uz povremeno miješanje. Za to vrijeme želatinu pomiješajte s 4 žlice hladne vode i ostavite par minuta da nabubri. Kad smjesa za panna cottu prokuha maknite s vatre i dodajte želatinu otopljenu. Sve dobro promiješajte žicom da se sjedini i ohladite oko 10 minuta. Uzmite odgovarajuće čaše i ulijte toplu Panna Cottu, ravnomjerno u svaku čašu. Stavite Panna Cottu u hladnjak da se potpuno ohladi i stegne najmanje 4-5 sati, prije dodavanja ganache preljeva.
VEZANI ČLANCI:
Ganache preljev: Slatko vrhnje ulijte u lonac, zagrijte do vrenja pa dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i Nutellu. Miješati žicom da se potpuno otopi i sjedini sve u glatku smjesu. Ohlađenu Panna Cottu prelijte preljevom i vratite u hladnjak na još sat vremena da se ganache stegne. Prije posluživanja po vrhu pospite nasjeckane pržene lješnjake.
Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?