isprobajte!

RECEPT DANA Nova verzija popularne slastice: Nutella Panna Cotta

@natalija_mysticcakes
26.08.2024.
u 09:30

Ukoliko ne znate što je Panna Cotta, riječ je o talijanskom desertu kremaste konzistencije pudinga, a sastojci svake Panna Cotte su slatko vrhnje, mlijeko i želatina, uz dodatak još jednog sastojka koji određuje okus, a u ovom slučaju to je Nutella.

Panna Cotta je uvijek pravi izbor kada trebate ultrabrzi desert bez pečenja, a za ljubitelje Nutelle ova Nutella Panna Cotta je ostvarenje sna – gotova u tren oka, a okus obara s nogu. Vrlo jednostavna slastica bez puno filozofije, ali zato provjerena, napravljena od namirnica koje jamče ultimativni užitak. Recept je podijelila food blogerica @natalija_mysticcakes. Uživajte! 

Sastojci (za 6-8 čaša): 

Za Panna Cottu:

  • 500 ml slatkog vrhnja 
  • 250 ml mlijeka
  • 2 vanilin šećera
  • 200 g Nutelle (ili slične nougat kreme)
  • 1 vrećica želatine - 10 g

VEZANI ČLANCI: 

Za ganache preljev:

  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 50 g čokolade za kuhanje
  • 50 g Nutelle
  • 25 g nasjeckanih prženih lješnjaka

Priprema: U lonac ulijte slatko vrhnje, mlijeko i vanilin šećer. Dodajte Nutellu i stavite posudu na vatru da prokuha uz povremeno miješanje. Za to vrijeme želatinu pomiješajte s 4 žlice hladne vode i ostavite par minuta da nabubri. Kad smjesa za panna cottu prokuha maknite s vatre i dodajte želatinu otopljenu. Sve dobro promiješajte žicom da se sjedini i ohladite oko 10 minuta. Uzmite odgovarajuće čaše i ulijte toplu Panna Cottu, ravnomjerno u svaku čašu. Stavite Panna Cottu u hladnjak da se potpuno ohladi i stegne najmanje 4-5 sati, prije dodavanja ganache preljeva.

VEZANI ČLANCI: 

Ganache preljev: Slatko vrhnje ulijte u lonac, zagrijte do vrenja pa dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i Nutellu. Miješati žicom da se potpuno otopi i sjedini sve u glatku smjesu. Ohlađenu Panna Cottu prelijte preljevom i vratite u hladnjak na još sat vremena da se ganache stegne. Prije posluživanja po vrhu pospite nasjeckane pržene lješnjake.

Znate li što treba dodati u smjesu za palačinke da uvijek ispadnu savršene?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije