omiljeno jelo na žlicu

RECEPT DANA Pripremite najukusniji gulaš ikada!

Foto: Shutterstock
RECEPT DANA Pripremite najukusniji gulaš ikada!
21.12.2023.
u 09:30
Ovo jelo je jako fino i zdravo, a s ovim receptom oduševit ćete mnoge
Pogledaj originalni članak

Gulaš je mnogima jedno od omiljenih jela na žlicu. Ukusan i fin u svako godišnje doba, a posebno nakon napornog radnog dana. No kako napraviti savršen gulaš? Evo recepta! 

Sastojci: 

  • 800 g juneće plećke
  • 800 grama luka
  • 50-100 g slanine
  • 6 češnja češnjaka
  • 2 srednje mrkve
  • 250 g pasirane rajčice
  • mesni temeljac
  • svježi peršin
  • maslinovo ulje
  • 3 žličice slatke crvene paprike
  • sol
  • papar
  • čili papričice
  • lovorov list

VEZANI ČLANCI:

Priprema: Prvo na zagrijano maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk. odmah dodajte i na kockice narezano meso. Poklopite i pustite da se dinsta 15 minuta. Promiješajte meso i luk da se sjedine pa dodajte malo temeljca. Poklopite i pustite 15-20 min da krčka na laganoj vatri. Peršin, češnjak i slaninu sameljite u blenderu tako da dobijete paštetu. Odvojite otprilike jednu žličicu koja će vam kasnije biti potrebna za gulaš, a ostatak čuvajte u zamrzivaču i iskoristite za druga jela.

Poslije otprilike 35 minuta dinstanja u gulaš dodajte sitno nasjeckanu mrkvu. Gulaš bi sada već trebao dobiti na gustoći. Poklopite ga i pustite da se dinsta još otprilike sat i pol. Meso je sada kuhano te je gulaš potrebno još samo začiniti. Dodajte sol, papar, crvenu papriku, po želji malo čilija i pasiranu rajčicu. Dodajte i žličicu paštete koju ste prethodno napravili pa sve dobro promiješajte. U gulaš dodajte lovorov list i pustite da se krčka desetak minuta. Gulaš će se izvrsno slagati s domaćim krumpirskim njokama, tjesteninom, ili bavarskim knedlama od kruha o kojima smo nedavno pisali. 

Znate li koliko dugo sirova piletina može stajati u hladnjaku? Pripazite na ove znakove!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DE
Dex
11:28 21.12.2023.

Gulaš se ni u ludilu ne radi na maslinovom ulju nego isključivo na svinjoj masti ... inače nakon par minuta se maslinovo ulje na višoj temperaturi razgradi u kancerogene spojeve a kamo li ga zagrijavati 15 minuta ... kakve božje paštete treba raditi za gulaš?