Cheesecake crumble kocke s borovnicama savršen su spoj kremaste i hrskave teksture, obogaćene sočnim borovnicama. Ove ukusne kocke idealne su za sve prilike - bilo da tražite desert za obiteljski ručak, proslavu ili jednostavno želite počastiti sebe nečim posebnim. Kombinacija bogatog krem sira, hrskavog crumble sloja i svježih borovnica čini ovaj desert neodoljivim. Uz to, jednostavan je za pripremu, što znači da ćete uživati u svakom koraku stvaranja ove poslastice. Recept je s food bloga @nana_dees_recipes. Uživajte!
Sastojci:
Za koru:
- 1 i pol šalica brašna
- 1/2 šalice šećera
- 1/4 žličice soli
- 3/4 šalice maslaca, ohlađenog i narezanog na kockice
VEZANI ČLANCI:
Za preljev od borovnica:
- 2 šalice svježih borovnica
- 1/3 šalice šećera
- 2 žlice vode
- 1 žlica soka od limuna
- 2 žličice kukuruznog škroba pomiješane s 1 žlicom hladne vode
Za kremu od sira:
- 2 pakiranja krem sira
- 1/2 šalice šećera
- 2 velika jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Još:
- Svježe borovnice za dekoraciju
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Zagrijte pećnicu na 175°C. Pomiješajte brašno, šećer i sol. Dodajte maslac i rukama umijesiti koru. Ostavite ¾ smjese za crumble na vrhu, a ostatak utisnite u obloženu četvrtastu posudu. Pecite 15 minuta. Napravite kompot od borovnica: u loncu pomiješajte borovnice, šećer, vodu i limunov sok. Zakuhajte. Umiješajte smjesu kukuruznog škroba. Kuhajte dok se ne zgusne i malo ohladite.
Krema od sira: Miksajte krem sir i šećer dok ne postanu glatki. Dodajte jaja i vaniliju, tucite dok se ne sjedini. Nakon pečenja, preko vruće kore ravnomjerno rasporedite preljev od borovnica. Pažljivo prelijte smjesu krem sira preko sloja preljeva od borovnica, pazeći da se slojevi ne pomiješaju. Zatim, na vrh pospite ostatak tijesta koji ste ostavili za crumble. Vratite u pećnicu i pecite 25-30 minuta, ili dok se sloj krem sira ne stegne i crumble ne porumeni. Ukrasite svježim borovnicama.
Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!